Egészség / Életmód / Lélek

6 érv, amiért a türelem a hasznodra válhat

6 érv, amiért a türelem a hasznodra válhat

Türelem… Talán az egyik legnehezebb dolog az életben, amit meg kell tanulnunk, mivel mindig mindent egyből akarunk. Általában ezekből a túlzott akarásokból mindig csalódás lesz, pedig ha megtanulunk várni és hagyni, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy azoknak történniük kell, akkor azzal megteremthetjük a harmóniát és békét az életünkben. Lássuk, hogyan válhat a hasznodra a türelem!

Nincs több stressz

Amikor türelmes, nyugodt állapotban vagy, akkor lehetetlen, hogy stressz érjen téged, szinte semmi nem tud kizökkenteni a békédből.

Rájössz arra, hogy felesleges a dolgokat siettetned, mert eddig is mindig minden akkor érkezett, amikor annak itt volt az ideje.

A munkahelyeden sem nyugtalankodsz már, tulajdonképpen elfogadtad a jelenlegi helyzetedet, mert tudod, hogy úgyis valami fantasztikus vár rád.

Megtanulsz elengedni

Általában a nőknél jelentkezik gyakran az a probléma, hogy annyira vágyakoznak a szerelem után, hogy teljesen kikészítik magukat, aminek az lesz az eredménye, hogy depressziós hangulatba kerülnek.

A türelem az egyik legfontosabb dolog a szerelemben.

Ne elégedj meg kevesebbel annál, mint ami jár neked, inkább légy kitartó és fordítsd magadra azt az időt, amíg az igazira vársz.

A sikered alapja lehet

Jó dolog, ha mersz cselekedni, ugyanakkor legalább ennyire fontos, hogy merj kivárni és a megfelelő időben tedd meg az első lépést. Ha kapkodsz, azzal csak saját bizonytalanságodat erősíted meg és ez mindenkinek feltűnik majd. A Dalai Láma fogalmazta meg legjobban, miként lehet gyakorolni a türelmet:

„A türelem gyakorlásához tulajdonképpen ellenség szükséges. Ellenségünk tettei nélkül nincs lehetőség arra, hogy kialakuljon bennünk a türelem és a tolerancia. Normális esetben barátaink nem teszik próbára türelmünket, azt csak ellenségeink tehetik meg. Ebből a nézőpontból ellenségünket legnagyobb tanítónknak tekinthetjük, és hálásak lehetünk neki, amiért alkalmat adott a türelem gyakorlására.”

Önmagadban keresd a választ!

Amikor türelmetlen vagy, akkor ne kintről várd a csodát és a válaszokat, hanem magadban keresd.

Találd meg, hogy mi okozza a türelmetlenségedet és változtass rajta.

Például, ha hirtelen felindulásból szeretnél munkahelyet váltani, akkor nem biztos, hogy éppen a legjobb lehetőségek találnak majd meg egyből.

Nyugodj meg, gondold végig, hogy mi az, ami igazán érdekel és utána tedd meg az első lépést.

Csak semmi kapkodás!

Akarás helyett lehetőségek

Ne akarj valamit görcsösen és azonnal, mert úgysem kaphatod meg.

Ezt vagy elfogadod, vagy szenvedhetsz még egy darabig miatta.

Töröld ki az „akarom” szót a szótáradból, helyette használd a „szeretném” szót, de azt is úgy, hogy örülsz, ha bekövetkezik az, amire vágysz, akkor, amikor te szeretnéd, de azzal sincs semmi baj, ha másképp történik.

Az életed nem csak „A” és „B” verzióból áll. Számtalan lehetőség közül válogathatsz, csak bírd kivárni őket.

Türelmetlenség helyett meditáció

Láttál már ideges, türelmetlen buddhista szerzetest? Nos, valószínű, hogy nem.

Ez főként a rengeteg meditációnak köszönhető, amit te is beépíthetsz az életedbe. Nem kell ehhez elvonulnod a hegyekbe, elég, ha csak napi öt-tíz percet szánsz arra, hogy elengedd az összes gondolatodat és megtanulj befelé figyelni.

Abban a világban a türelmetlenség nem létezik és rájössz, hogy ez csak egy XXI. századi „betegség”, amit bármikor legyőzhetsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást