7 ok, amiért jobban kéne vigyáznod magadra

7 ok, amiért jobban kéne vigyáznod magadra

Címlap / Életmód / Egészség / 7 ok, amiért jobban kéne vigyáznod magadra

„Vigyázz magadra!” – mondjuk a szeretteinknek elköszönéskor, aztán mi magunk kétszázzal indulunk tovább, hogy mindent megvalósítsunk. Hiába érzed úgy, hogy hajtás nélkül lemaradsz, mert igazából pont a befelé figyelés hiánya ítél kudarcra!

Ha szereted a tested, viszontszeret

Sokan hajlamosak arra, hogy a végletekig sanyargassák a testüket, megtagadják tőle, amit kér, és mindezek után még szitokszavakkal illessék. Tényleg olyan popsit akarsz, mint valamelyik hírességé, vagy annyira fontos neked, hogy iksz kiló legyél

A helyzet az, hogy amíg nem bánsz szeretettel és tisztelettel a testeddel, addig sajnos nem is láthatod olyannak, amilyennel megvalósíthatod az álmaidat. Egyél finom és tápláló ételeket, mozogj örömmel – ennyi a lényeg!

Rajtad múlik a kisugárzásod

Nem véletlen a mondás, miszerint a szépség belülről fakad

Érdekes ellentmondásnak tűnhet, hogy ha egész nap melegítőben és zsíros hajjal szaladgálsz, elvileg akkor is lehetsz szép – ám ha pocsékul érzed így magad, akkor voltaképpen rengeteget ártasz vele. 

Jobb, ha igyekszel mellőzni a végleteket, és minden szituációban mutatsz a bensődből egy keveset. Így micimackós pólóban és estélyiben is ugyanúgy királynő lehetsz!

Törődj magaddal úgy, mint másokkal!

Kérdezz csak meg erről egy várandós nőt: ő éppen tudja és érzi, hogy minden, amit saját magával tesz, valaki mást is érint. 

Pocaklakó nélkül sem önző dolog a saját érdekeidet szem előtt tartanod! Ha a tested vágyik valamire, add meg neki – legyen az táplálék, masszázs, ruhadarab vagy bármilyen fajta kényeztetés.
Ezzel nem a szeretteidtől és a munkádtól veszed el az időt meg az energiát! Sőt, igazából megsokszorozod azt.

Először a saját oxigénmaszkodat vedd fel!

Ha utaztál már repülőn, tudod, hogy a biztonsági tájékoztató során elhangzik a fedélzeten, hogy amennyiben csökken a kabin oxigénszintje, a fejed felül maguktól kiesnek a maszkok, amelyek közül a hozzád legközelebbit fel kell venned, és csak azután segíteni a műveletben a rászorulókon.

Ugye, egyértelmű, mit jelent ez a mindennapi életben? Senkinek sem adhatod meg azt, ami neked nincsen – pláne, ha még meg is fulladsz közben.

Ha magadat hagyod ragyogni, másokat is

Az egészséges kisugárzás nem szorítja háttérbe a többieket – sőt, nekik is segít abban, hogy harmonikusan éljenek. 
Ha attól tartasz, hogy valaki a környezetedben nem nézné jó szemmel az egyensúlyba kerülésed, gondold végig: biztosan szükséged van erre az emberre? 
A saját magukra odafigyelők egymást is inspirálják, így lesz ebből véget nem érő pozitív körforgás.

Mindent megtehetsz, de nem egyszerre

A modern szupernők egyszerre akarnak tökéletes munkaerők, barátnők, anyák, feleségek, szeretők meg mindenfélék lenni – holott ez fizikai képtelenség.

Ha hagyod, hogy az energiáid így elaprózódjanak, saját magadra egy fikarcnyi sem marad. A túlhajszoltság miatti kiégés pedig olyan problémákat hozhat, amelyekkel sajnos garantált a kudarc
Lassíts le, legyél elnézőbb, és figyelj oda magadra!

Energiával is eladósodhatsz, nemcsak pénzzel

Senkinek sem tanácsolnád, hogy uzsorakamatra vegyen fel nagy összegű hitelt, ugye? Akkor te miért csinálnád mindennap ugyanezt? Ha folyton csak adsz és hajtasz, akkor a végletekig meríted az energiaraktáraidat

A tested, a lelked és a szellemed egy ideig képes alkalmazkodni a terheléshez, ám utána biztos lehetsz benne, hogy benyújtja majd a számlát. Ezt inkább ne várd meg! Mindennap adj magadnak lehetőséget a töltekezésre.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!