Az alufólia elijeszti a madarakat! 5+1 meglepő felhasználási mód

Az alufólia elijeszti a madarakat! 5+1 meglepő felhasználási mód

Címlap / Otthon / Háztartás / Az alufólia elijeszti a madarakat! 5+1 meglepő felhasználási mód

Olló élesítése

Ahogyan a késé, úgy egy idő után az olló éle is elkopik, ezért muszáj megélezni. Hogyan is fogj hozzá, ha nincs hozzá speciális eszközöd?

Nagyon egyszerű, csak fogd meg az alufóliát, tépj le belőle legalább hat-hét lapot, majd ezeket tedd egymásra. Ezeket a rétegeket kezd el ollóval szétvagdosni, így majdnem olyan lesz, mint újkorában. Nem csak élesebb lesz, az élettartamát is növelheted, végre nem kell kidobálnod a már használhatatlannak tűnő ollókat.

Tisztítsd meg vele a grillt, a sütőt és a fazekat

Leragadt a kaja az edény aljára? Esetleg oda is égett, amit főztél vagy sütöttél? Ilyenkor nem marad más hátra, mint beáztatni, majd alaposan lesikálni az odaégett részeket.

Ha épp nincs otthon megfelelő eszközöd hozzá, súrolóként használhatsz akár alufóliát is. Nem kell mást tenned, csak gyűrd össze kissé a fóliát és kezd el a problémás részt (a grill rácsait vagy az edény alját) dörzsölgetni.

Hatékonyabb eredményt érhetsz el vele, mint bármely más súrolószivaccsal.

Ezüst étkészlet, ékszer tisztítása

Sajnos az ezüstből készült használati tárgyak, ékszerek egy idő után kissé megkopnak és tele lesznek különféle szennyeződésekkel. Ahelyett azonban, hogy sok pénzt adnál ki a tisztításukra, végezd el te magad ezt a munkát!

Egy kisebb edényt bélelj ki alufóliával, majd töltsd fel meleg vízzel, tegyél bele egy evőkanál sót, egy evőkanál szódabikarbónát és végül egy teáskanál sütőport. Ebbe tedd bele az ékszereket vagy az evőeszközt, hagyd benne 10 percig, majd vedd ki. Újra a régi fényükben fognak pompázni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást