Ezek kerüljenek a tűzhely köré, hogy igazán hangulatos legyen a kinti sütögetés

Ezek kerüljenek a tűzhely köré, hogy igazán hangulatos legyen a kinti sütögetés

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ezek kerüljenek a tűzhely köré, hogy igazán hangulatos legyen a kinti sütögetés

Amikor a nyarat emlegeted és a legszebb emlékeidre gondolsz vissza, biztosan neked is jó néhány olyan tűz körül töltött este beugrik, amit sosem fogsz elfelejteni. Egy jó hangulatú bográcsozás, ami egy délutáni főzőcskézésből spontán bulivá alakult át, egy gitáros szalonnasütés vagy a legjobb beszélgetések a tűz körül. Lehet, hogy egy régi ösztön bújik elő belőlünk ilyenkor, de bármi is legyen az, egyszerűen imádunk a tűz körül lenni. Lássuk, hogyan teheted még tökéletesebbé!

Legyen egy helye

Sokan amikor kertrendezésről vagy a kert dekorálásáról van szó, megfeledkeznek a megfelelő tűzrakóhely kialakításáról.

Nem árt már a legelején kitalálni, hogy hol lesz a legjobb helye az esti bográcsozásoknak és szalonnasütéseknek, és ehhez igazítani a többi berendezést és dekort.

Tipp: A legjobb, ha kellő távolságra van a háztól, szélvédett helyen van és jól körbejárható!

Bár hangulat

Ha általában nálatok gyűlik össze egy nagyobb társaság és jó lenne, ha nem kellene mindig beszaladni a konyhába, ha elfelejtettek kivinni valamit, akkor a legjobb megoldás, ha a tűzrakó hely mellé egy minibárt is kialakítotok.

Nem kell túlságosan nagy dologra gondolni, saját kezűleg is összedobhattok egy pultot és néhány praktikus bútort.

A tüzet érdemes jól elkülöníteni és akár saját kezűleg egy 20-30 centiméteres kőfalat építeni neki, hiszen így nem csak tisztább lesz a sütés-főzés, de biztonságosabb is!

Kőre kő

Nagyon jól mutat és igazán praktikus is, ha a tűzrakóhelyet nem csak úgy lehet felismerni, hogy valahol van egy lyuk a kertben, amiben néha tüzet raktok, hanem amikor nem használjátok, akkor is jól mutat.

Erre szuper megoldás, ha azt a területet, ahol általában ültök, kirakjátok kővel vagy valamilyen kültéri járólappal, és erre kerülnek a különböző bútorok.

Kőből vagy fából nem csak a padlót, de egy-két ülőalkalmatosságpt is összerakhattok, hogy még többen elférjetek!

Az sem mindegy, hogyan!

Szuper ötlet, ha kirakjátok a tűzrakóhelyet valamilyen fa vagy kőburkolattal, az pedig még jobb, ha ezt saját kezűleg csináljátok, hiszen így sokkal inkább a sajátotoknak érzitek majd.

Nem kell persze, hogy egyedül vagy a pároddal szenvedj ezzel, erre jó alkalom lehet egy barátokkal töltött délután, hiszen többen biztosan gyorsabban haladtok majd!

Ha ügyesek vagytok, akkor a burkolás egyben dekorálás is lehet, hiszen használhattok különböző méretű és színű köveket, követhetitek a kör formát vagy bármit, amihez kedvetek van!

Mobil és minimál

Ha nem akkora a kert, hogy minden elférjen benne, amit szeretnél, akkor jó megoldás lehet egy mobil tűzrakóhely, amit csak akkor veszel elő, amikor valóban szükséged van rá.

Ha nem szeretnél túl sokat költeni dekorációra és inkább a minimál stílust kedveled, akkor azt javasoljuk, hogy maradj az egyszerű színkombinációknál, szerezz be egy-két egyszerű és kényelmes széket, amit kiegészíthetsz egy szuper raklapkanapéval, amin többen is elfértek.

 

A tökéletes kerti parti

Ha már megvan a tökéletes helyszín, a burkolat és a legszükségesebb eszközök is készen állnak, akkor már csak egy kis hangulatfokozásra van szükség. Mi sem egyszerűbb.

Mindenek előtt szükséged lesz néhány hangulatos fényfüzérre és lámpásra, amiket a tűz körül különböző magasságokban és távolságokban érdemes elhelyezned, ezen kívül mindig jól jönnek a puha párnák és pokrócok és persze elengedhetetlen egy praktikus zsúrkocsi, amire minden szükséges alapanyag és finomság ráfér. Nem igaz?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást