Mostanában minden táplálkozási tanácsadó, fitnesszguru csupa olyan módszert ajánl, amelyben a konyhánk vagy akár a piperepolcunk alapanyagait kéne rendszeresen meginnunk – az egyik ilyen, leggyakrabban ajánlott alkotóelem pedig az almaecet. Igen, az, amit a salátádba öntesz és alkalmanként a frissen mosott hajadra dörzsölsz. De miért iszik mindenki almaecetet?
4/6 Mert csökkenti a gyomor terheltségét, és még fel is pörget
Mindannyiunknak ismerős az a feszítő, kellemetlen érzés amely sok, vagy sokféle csipegetés gyakori következménye.
Az ecet viszont segít a gyomrunknak megbirkózni a feladattal, így ha túlzott teltségérzést, puffadást tapasztalsz, bátran ihatsz egy pohár ecetes vizet. Meglátod, hamarosan sokkal jobb lesz tőle a közérzeted!
Ez utóbbi egyébként annak is köszönhető, hogy az ecetnek van egy természetes energiafokozó hatása. Bizonyos enzimek segítségével energikusabbá, fittebbé tesz, így jobban bírod majd a napi pörgést!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!