Állatos programötletek országon belül az élővilág szerelmeseinek

Állatos programötletek országon belül az élővilág szerelmeseinek

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Állatos programötletek országon belül az élővilág szerelmeseinek

Imádod az állatokat, és szívesen szerveznél a nyárra minél több olyan programot, ahol lehetőséged van közelebbről megismerni őket? Ha már gyakran megfordultál a fővárosi állatkertben és a Tropicariumban, és olyan helyre is ellátogatnál, ahol korábban sosem jártál, mutatunk néhány szuper lehetőséget Magyarországon belül.

Veresegyházi Medveotthon

Nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek Közép-Európa egyetlen medveotthona!

Az állatkertben ugyanis többek között rengeteg barnamedvét, farkast, mosómedvét és rénszarvast nézhetsz meg, szinte testközelből.

A helyszín ráadásul meseszép, hiszen mesterséges tó, barlang és nagy erdő biztosítja a lakóknak, hogy otthoni körülmények között érezzék magukat.

A látogatók egyik kedvenc programja a medveetetés, amit te is kipróbálhatsz: egy hosszú fakanálra kenheted a mézet, amit aztán te magad adsz oda a medvéknek.

Budakeszi Vadaspark

A vadasparkban nem csak az állatvilágot ismerheted meg jobban, de ha szeretsz sétálni a természet lágy ölén, ezt a helyet imádni fogod!

A terület látványosságait ugyanis kijelölt turistaösvényeken járhatod be, igazi, erdei környezetben.

A park leginkább az Európában és Magyarországon őshonos vadfajoknak ad otthont, így olyan élőlényekkel találkozhatsz össze, mint a medvék, őzek, farkasok és vaddisznók.

Persze mindezt biztonságos közegben, így felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt élvezetes program!

Állati kávézók

Ha nem akarsz hosszabb kirándulásra menni, de mindenképpen szeretnél állatos programot szervezni a fővárosban, látogass el valamelyik egyedi, állatos kávézóba.

A Cat-Café különlegessége, hogy rengeteg fajtiszta cicának ad otthont, akik a kanapétól kezdve a mosdóig bárhol megbújhatnak.

Ezzel szemben a Zoo Café nem csak a simogatnivaló állatkákat hozza testközelbe, hiszen a kevésbé gyakori élőlényeket is megfoghatod.

Ha van elég bátorságod, játszhatsz a kígyókkal és gyíkokkal, de természetesen nyuszit vagy tengerimalacot is kérhetsz az asztalodhoz.

Kecskeméti Vadaskert

Amikor megnyitotta kaput a Kecskeméti Vadaskert, elsődleges céljuk a hazai vadak és magyar háziállatok bemutatása volt.

Később már egészen más állatok felé is nyitottak, így elkészült például a medveház, a tigrisház, és a szurikáták ketrece is.

Mára elmondhatjuk, hogy a park elég sokszínűvé nőtte ki magát, hiszen minden kontinens állatvilágát megismerheted egy kicsit, ha ide látogatsz el.

A kertben egyébként még madárkórház is üzemel, így nekik köszönhetően rengeteg sérült élőlény kerülhet vissza idővel saját élőhelyére.

 

Petesmalmi Vidrapark

A park különlegessége, hogy ez valójában egy látogatható tórendszer, amely virdamenhelyként és szabadidőközpontként is üzemel.

A hely összességében 14 tavat ölel magába, amelyben rengeteg kisállat éldegél, és éppen így, természetes közegükben fedezheted fel őket.

Persze aggodalomra semmi ok, hiszen akkor is láthatod a vidrákat, ha ügyesen elbújtak, ugyanis külön kifutóban is a közelükbe lehet férkőzni.

Persze rajtuk kívül sok más élőlény is lakik itt, így garantáltan jó program az állatok szerelmeseinek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást