7 alattomos libidógyilkos

7 alattomos libidógyilkos

Címlap / Életmód / Egészség / 7 alattomos libidógyilkos

A közös ágyban már csak durmolás folyik, és az olvasás számít extrának? A szexuális életed javításához elengedhetetlen, hogy tudd, mi okozza a pangó vágyat. Ha felismered a problémát, és megteszed az első lépéseket a megoldás útján, visszatér az étvágyad, meglásd!

Negatív testkép

Nehéz vonzónak érezned magad, ha nyomaszt a külsőd. A vélt vagy valós hurkák miatti szégyen olyan mélyen beépül a tudatodba, hogy talán eszedbe sem jut: emiatt nem kívánod az együttlétet a pároddal.
Amennyiben te szenvedsz ettől, életmód-változtatással elérheted, hogy ismét jól érezd magad a bőrödben, ha pedig a kedvesednél érezhető e gond, biztosítsd róla: ő a legszexibb a világon!

Túlsúly

A pluszkilók bizony akkor is bajt okozhatnak, ha egyébként tökéletesen harmóniában vagy önmagaddal. Az önelfogadás az egyik legjobb dolog a világon, de jó, ha tudod: a szervezetedre már öt kiló felesleg is terhet ró.
A szív- és érrendszeri gondok a nemi szervek vérellátását is hátráltatják, így férfiaknál merevedési zavar, nőknél pedig nehezen elérhető izgalmi állapot és orgazmushiány jelentkezhet.

Depresszió

„Olyan depis vagyok!” – szokás mondani rosszkedv esetén, noha ez a betegség jóval több egyszeri lehangoltságnál.
Ha rendszeresen szomorúnak érzed magad, illetve reménytelenség és kilátástalanság fogalmazódik meg benned, előfordulhat, hogy valóban depresszív hangulatzavarral állsz szemben. Ez egy orvosi kezelést igénylő állapot, amely viszont könnyen orvosolható.

A meghittség hiánya

Beszélgessetek egymással, bújjatok össze, hagyjatok a másiknak romantikus üzeneteket! Előfordulhat, hogy a szürke hétköznapok sodrásában egyszerűen megfeledkeztetek a meghittségről, és szexuális életetek emiatt került parkolópályára.
Itt azonban nem a „kutyaharapást szőrével” a megoldás, tehát nem szexre kell törekedni, hanem az intimitás visszaállítására.

Gyógyszerek

Az antidepresszánsok, a vérnyomás-szabályozók, az antihisztaminok, a szájon át szedhető fogamzásgátlók, a kemoterápia és a mesterséges progeszteron-pótlás vágycsökkentő folyamatokat indíthatnak el a szervezetben.
Összefüggést gyanítasz? Beszélj nyíltan, őszintén a kezelőorvosoddal, mert biztosan létezik megoldás az ügyre!

Kisbaba

A szülői szerep önmagában nem mond ellent a szerelmi partnerségnek, ám az anyukává és apukává válás első fázisában a legtöbb párnak mégis meggyűlik a baja ezek összeegyeztetésével.
Megoldást jelenthet, ha legalább hetente néhány órára valaki másra – nagyszülőre vagy bébiszitterre – bízzátok a picit, ti pedig kettesben élvezitek a szabadság édes perceit.

Túl kevés alvás

Későn fekszel és korán kelsz? Ez nemcsak a szemed alatti karikákban mutatkozik meg, de a libidód csökkenésében is. Amennyiben kielégítő mennyiségű alvás ellenére is fáradt vagy, érdemes ellátogatnod egy alvásklinikára, ahol kivizsgálják, nincs-e a háttérben valamilyen szervi baj. Gyakori az úgynevezett alvási apnoé, ami egy kezelhető légzészavar.
Úgy érzed, mély okok húzódnak meg a szexmentesség hátterében? Esetleg megoldatlan konfliktus ékel közétek feszültséget, vagy távolodni kezdetetek egymástól? Ha az őszinte beszélgetés nem ad enyhülést, irány a párterápia!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!