6 alakformáló gyakorlat sztároktól

6 alakformáló gyakorlat sztároktól

Címlap / Életmód / Egészség / 6 alakformáló gyakorlat sztároktól

Feszes combok, lapos has, kerek popsi…a hollywoodi sztároknak sikerült elsajátítaniuk a legjobb alakformálási technikákat, most mi is eltanulhatjuk tőlük.

Lábformálás Jennifer Aniston módra

Helyezzünk egy széket a jobb oldalunkra. Álljunk a szék mellé és támaszkodjunk jobb kezünkkel a széktámlára. Tegyünk a bal lábunkkal egy nagy lépést hátra (90 fokos szöget zárjon be a jobb lábbal).
Ezután húzzuk fel a bal térdünket a mellkhasig, majd engedjük vissza a lábat hátra és tartsuk csípőmagasságban pár másodpercig. Majd térjünk vissza a mellkhas-pozícióba. Végezzük a gyakorlatot 10-12-szer mindkét lábra, majd ismételjük a gyakorlatsorozatot még 3-4-szer.

Hasizom Hayden Panettiere-vel

Feküdj a hátadra, hajlítsd be a térded a melllkhasra. Helyezd a kezed a padló és a feneked közé. Lassan végezz körkörös mozdulatokat egyszerre mindkét térdeddel (a mellkastól körözz a bal csípőd felé, kifelé, majd a jobb csípő és újra a mellkhas).
Végezd a körökörös mozdulatokat lassan és egyenletesen. Minél nagyobb a kör, annál több izmot mozgat meg. Végezd 20-szor jobbra, majd 20-szor balra a mozdulatot.

Karizom Sarah Jessica Parker módra

Fogj mindkét kezedbe 5-8 kilós súlyokat, a tenyereid legyenek a combjaid felé fordulva. Emeld fel előre mindkét karodat egészen a váll vonaláig. Ez után emeld a súlyzókat a fejed fölé (a tenyerek előre nézzenek). Majd ereszd lassan vissza a karokat. Végezd 20-szor a gyakorlatot, majd térj át a következő mozdulatsorra.
A karok legyenek kinyújtva, oldalpozícióba. Emeld fel a súlyokat oldalt a váll szintjéig, majd a fejed fölé úgy, hogy a tenyerek oldalra nézzenek. Tartsd ki 3 másodpercig majd lassan engedd le. Ezt a gyakorlatot is 20-szor végezd.

Formás popsi, mint Jennifer Lopezé

A gyakorlathoz szükséged lesz egy kis padra vagy székre, amely legalább 10 cm magas, de a térded szintje alatt van. Helyezd a padot a hátad mögé. Állj terpeszbe, majd lassan guggolj le úgy, hogy a térdek ne kerüljenek a lábujjaknál előrébb.
Egész addig ereszkedj, amíg fenekeddel hozzá nem érsz a padhoz. A gyakorlatot legalább 20-szor kell elvégezned. 

Hátizmok alakítása Charlize Theron módra

Ez a gyakorlat egy jóga-gyakorlat is egyben. Feküdj a jobb oldaladra, a lábak legyenek egymáson, tested legyen egyenes és feszes. Nyomd fel magad a jobb kezeddel, de tested maradjon megfeszülve.
A bal karodat nyújtsd a mennyezet felé, majd engedd le a padlóig. Majd megint emeld fel a karodat és engedd le. A test mindvégig maradjon megfeszülve, a padlótól eltávolodva. Mindkét oldalon végezd 15-ször a gyakorlatot, majd az egész gyakorlatsorozatot ismételd 3-4-szer.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást