Ínyenceknek: fűszeres sült sertéshús friss salátával, szőlővel és kéksajttal.
Hozzávalók
– 1 finomra vágott közepes mogyoróhagyma
– 2 evőkanál balzsamecet
– 2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
– só és frissen őrölt bors
– 4 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 5 dkg kicsontozott sertéskaraj
– egy fürt mag nélküli piros szőlő, a szemeket félbe vágva
– 20 dkg rukkola saláta
– 20 dkg gorgonzola sajt vagy más kéksajt, morzsolva
Elkészítése
1. Keverjük össze a mogyoróhagymát, ecetet, kakukkfüvet, sót és borsot egy közepes tálba. Kevergetés közben csepegtessük hozzá az olajat.
2. Tegyük a sertskaraj szeleteket egy edénybe, sózzuk be mindkét oldalát. Adjuk hozzá egy teáskanál kakukkfüvet és 3 evőkanállal az öntetből. Hagyjuk a húst a pácban 5 percig.
3. Forrósítsuk közepes magas hőfokra a serpenyőt, majd pirítsuk 4-5 percig a szeletek mindkét oldalát úgy, hogy a közepén még nedves maradjon, de át legyen sülve.
4. A rukkolából, szőlőből és maradék dresszingből kiváló salátát készíthetsz. Egy nagy lapos tányérra helyezz salátaágyat, erre tálald a sertésszeleteket és szórd meg a sajttal.
Jó étvágyat kívánunk!