Csodás óceán inspirálta lakrészek

Csodás óceán inspirálta lakrészek

Címlap / Otthon / Dekor / Csodás óceán inspirálta lakrészek

Egyre aktuálisabb kérdés a nyaralás, a tenger- és óceánpart után azonban messze nem csak a forró napokon vágyakozunk. Szerencsére a csodás hangulatot otthonunkba is átmenthetjük, akár igazán komoly átalakításokban, akár csak néhány kiegészítőben gondolkozunk. 

Izgalmas fürdőszoba

Ha a hullám verte partokra gondolunk, akkor alapvetően három szín juthat eszünkbe: a kék, a fehér és természetesen a piszkos sárga. Ennél a fürdőszobánál az első két árnyalat motivál, a homokszínt pedig felváltotta a barna, mégpedig látványos kavicsok formájában.

Ez ugyancsak megszívlelendő ötlet azok számára, akik óceánparti hangulatra törekszenek, hiszen messze nem csak a homokos partok lehetnek hívogatóak.


Lakást festesz? Ezeket a színeket érdemes választanod! Ötletadó színkombinációk


Sajnálatos módon ebből a fürdőszobából nem láthatunk rá az óceánra, de legalább a hangulatot imitálhatjuk, például az ablakkeretszerű tükrökkel, a vízből származó dekorációs elemekkel, és természetesen a nyaraláson készült fotókkal.

Utóbbi praktikát egyébként a legtöbben megfogadhatnánk, hiszen csak igen kevesen díszítik ilyen személyes formában ezt a mindennap használatos helyiséget.

Különleges vendégfogadó

Ha nem is a komplett nappalinkat varázsoljuk át óceánparti lakássá, ahol a vendégeinket fogadjuk, ott tökéletes választás ez az egyedi stílus.

Persze, akinek nincs erre a célra külön helyisége, az a nappalijába is beiktathatja a különleges jegyeket. S hogy mire van szükség az üdítő színeken felül?

Például egy asztallá avanzsált kincses ládikára, ami egyébként kiváló tároló is lehet. A partról készült fotó természetesen ebből a helyiségből sem hiányozhat, és a durva, szőtt szőnyeg szintén olyan elem, amiről a homokot megkötő növények, fűfélék jutnak az eszünkbe.

További óceán inspirálta dekoráció a szárított korall, amit bármilyen egyedi, saját kezűleg készített dísszel felválthatunk – természetesen csak akkor, ha a hozzávalókat a legutóbbi, tengerparti nyaralás során gyűjtögettük.

Hangulatos hálószoba

Az alábbi hálószoba szintén a puritán egyszerűsége végett mutat ilyen nagyszerűen. A dísztelenség nem csupán ezért előny, hiszen minél kevesebb színre, anyagra és praktikára épít egy helyiség, annál könnyebb leutánozni.

Az ágy felett rögzített, méretes képek mindig alapjaiban határozzák meg a hálószobák hangulatát, ezért érdemes kellő figyelmet fordítani rájuk.

A harmóniát könnyű megteremteni, ha a képhez színben passzoló kiegészítőket, lámpákat, ágytakarókat, párnákat választunk. Bár ennél a példánál a bordűr a falhoz hasonlóan ugyancsak fehér, mégis rengeteget dob a látványon

. Ez szintén olyan praktika, amit igazán könnyedén lemásolhatunk, s ami a megfelelő stílusban megválogatva csodásan illik az összes helyiséghez az otthonunkban.

Üdítő konyha

Csak kevesen választják az óceáni hangulatot konyhájukba, pedig ahogy láthatjuk, ebből a helyiségből meglehetősen nagy hiba mellőzni a csodás inspirációkat.

A fehér bútorokhoz tökéletesen passzol a kékes, zöldes, vízre emlékeztető burkolat. Az üdítő sárga részben emlékeztethet minket a homokra, de talán még jobban sugározza a napfény üdítő hangulatát.

Az összes víz inspirálta helyiségbe ajánlatos fűféléket ültetnünk, ezek a méretes kaspókban minden apró szellő hatására megmozdulnak, ezáltal szintén a parti hangulatot hivatottak közvetíteni.

Ha mindezek mellé sikerül olyan látványos kiegészítőkre szert tennünk, mint amilyen a kagyló alakú gyümölcsöstál, a vízparti hangulat garantáltan nem hiányzik majd a konyhánkból sem.

Káprázatos étkező

A hagyományos és megszokott óceánparti hangulattól most kicsit eltávolodunk, és szó szerint új vizekre evezünk. Ebből az étkezőből hiányzik a meghatározó kék szín, de az összhatás mégis kellőképpen egzotikus, és a partokat idézi.

A hangulatot főleg a fonott, korábban is említett, természetes alapanyagú kiegészítők, székek alapozzák meg. Figyelemreméltóan inspirálóak a reluxák, amiket bármelyik nyaraló megirigyelhetne, s amiken túltekintve szinte biztosak lehetünk benne, hogy a csodás óceán látványa fogad bennünket.

Az egzotikus küllemben természetesen a vázába állított ananászok is mérvadóak, de ültetett változatokkal mi magunk is gondoskodhatunk a látványról. Ha pedig ilyen csodás mennyezetet találunk bárhol a lakásunkban, még véletlenül se gondolkozzunk azon, hogy elrejtsük. 

Otthoni kiülő

Az igazi fanatikusok akár ilyen, vagy ehhez hasonló kiülőt is tervezhetnek maguknak, természetesen a vízparti közérzet garantáltan nem marad el.

Ha eltekintünk a méretes faliképtől, az alábbi berendezés bármelyik teraszon, kertben megállja a helyét, ráadásképpen a megvalósítása egyáltalán nem bonyolult feladat.

Egyszerű székek, raklap bútorok, vagy bármilyen faalapú, kiszeparált fotelek tökéletesek a célra, csupán néhány kényelmes párnára lesz szükségünk, hogy feldobjuk a látványt.

Az ideális dekoráció a faszíneken túl természetesen itt is a kékre és a fehérre épít, de a tökéletes hangulat érdekében a parton gyűjtögetett kagylók, csillagok sem hiányozhatnak. Már csak a kellemes zenét, és néhány frissítő koktélt kell magunknak elővarázsolnunk…

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!