Izgalmas díszek Halloweenre, amikkel feldobhatod otthonodat

Izgalmas díszek Halloweenre, amikkel feldobhatod otthonodat

Címlap / Otthon / Hobbi / Izgalmas díszek Halloweenre, amikkel feldobhatod otthonodat

Sokakban mindmáig ellenérzés van a Halloweennel szemben, holott bizonyos, hogy nem vettük át teljes egészségben ezt az eredetileg kelta ünnepet, valamint az is tény, hogy izgalmas jelmezek mögé bújtatni személyiségünket az év minden szakaszában különleges élményt jelent. Ezen felül a Halloween népszerű motívumainak köszönhetően kiváló alapot biztosít az egyedi dekorációk számára.

Fő motívum a tök

A töklámpások eredetileg óvó céllal készültek, manapság inkább már a pokolbeli lelkek szimbólumaként tartják számon őket.

Faragásuknak hazánkban is nagy hagyománya van, amin nincs is mit csodálkozni, az egyik legkülönösebb szezonális látványt nyújtja a gyertyával gazdagított lámpás

Amennyiben a rémisztő irányt helyezzük a központba, úgy természetesen érdemes mogorva és ijesztő arcokat, motívumokat faragnunk a tökhéjakba.

Bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat, de mivel már hazánkban is népszerűek a tökfaragó versenyek, egyáltalán nem lesz nehéz inspiráló műveket találni.

A faragott tökök kiválóan mutatnak a lépcsőfokokon, a bejárati ajtó közelében, de a szélesebb ablakpárkányokon is riogathatják a járókelőket. 

Népszerűek a macskás motívumok

A Halloween második igen népszerű motívuma a fekete macska, ami természetesen a boszorkányság révén kötődik az ünnephez.

Októberben egész nyugodtan dekorálhatjuk a lakást macska szimbólumokkal, szobrokkal, mécses tartókkal, de kartonpapírból ötletes dekorációt készíthetünk az ablak- és ajtóüvegre, vagy éppen a falra. 

Ha már a fekete szimbólumoknál tartottunk, meg kell említenünk a denevéreket és a pókokat is, amik hasonlóképpen elmaradhatatlannak bizonyulnak az ünnepek alatt.

Utóbbinak különösen nagy szerep jutott a riogatások során, hiszen nem mindenki van felkészülve október derekán egy pókokból álló lakásdekorációra.

Mindenesetre a papírból hajtogatott, fellógatható, rémisztő állatkákon túl próbálkozhatunk a barátságos kivitelezéssel is.

Ötletes sütemények

A barátságos, gyermekbarát Halloween alapját képezhetik a sütemények, amik nem csupán felnőtt, bizarrnak ható verzióban készülhetnek.

Manapság már nem nehéz a boltokban a szezonra jellemző szimbólumukból álló süti kiszúrókat beszerezni, lépten-nyomon akad denevér-, macska-, tök-, szellem-, bagolyforma a kínálatban.

Persze a saját magukban sok kreativitást érzők próbálkozhatnak saját formákkal, egyedi díszítési technikákkal is. A cukormáz és a színes ételfesték Halloween tájékán is kihagyhatatlan alapanyag, akárcsak a mandula a már klasszikusnak számító boszorkányujj elkészítéséhez.

A csont formájú süteményekbe érdemes tölteléket tenni, ami szimbolizálhatja a velőt, de a pókos süteményekből sem hiányozhat a lekvár. Ha nincs kedvünk a ragasztgatással bíbelődni, kínáljunk a száraz sütemények mellé vérvörös mártogatóst.

Komplett menü estére

A süteményeken túl a halloweeni bulikra érdemes komplett esti menüvel készülni, ami során mindenképpen célszerű felhasználni a szezonális alapanyagokat, természetesen rusztikus tálalási formával karöltve.

Remekbeszabott lehet sütőtök krémlevessel kezdeni a menüt, amihez kínálhatunk sós, szellem, csont vagy sírkő formájú falatkákat. A leveles tésztába bugyolált múmia virsli a gyerekek kedvence lehet, akárcsak a pókhálónak berendezett pizza.

Főételnek beillik bármilyen húsgolyóra alapozott, paradicsomszószos, tésztás menü, de csak a fantáziánk szabhat határt, ha olyan képlékeny alap jut a kezünk közé, mint amilyen az ízesített darált hús. 

A desszertes tálat ajánlatos feldobni gumicukorral, az alkalomra készült horror mixen felül nyugodtan próbálkozhatunk a klasszikus kukacformákkal is.

Hogyan teríts?

Természetesen az alkalomnak megfelelően érdemes megteríteni az asztalt.

Amennyiben felnőtt buliról van szó, kicsit elszabadulhat az őrület, és vehetitek enyhén bizarra a figurát, míg ha gyerekek is vannak a társaságban, inkább válasszátok a viccesen rémisztő megoldást.

Átlagos otthoni dekorációnak, különösebb esemény nélkül tökéletesen megfelel a teljesen egyszerű, fekete-narancssárga terítő, néhány halloweeni dekor tárgy, lámpás, gyertya.

Vacsorához készülődve érdemes kísérletezgetni a különleges ültető kártyákkal, teljesen fekete terítékkel, szalvétával, míg a groteszk bulihoz remek dekorációs alapot biztosít a széttekert gézlap.

Tanácsos műanyag pókokkal dekorálni a helyiséget, az asztal fölé lógatott lámpát, és mindenképpen gondoskodjunk a félhomályról.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!