Így garantáltan megeszed a spenótot! Fetával és sertéshússal

Így garantáltan megeszed a spenótot! Fetával és sertéshússal

Címlap / Életmód / Receptek / Így garantáltan megeszed a spenótot! Fetával és sertéshússal

A spenót feta sajttal nagyon finom. Ajánlom neked is, hogy kipróbáld! Persze, ha szereted a spenótot. Na meg a fetát.

Hozzávalók:

40 dkg sertés szűzérme só bors 275 g leveles tészta 2 marék spenót 2 dl tejszín 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg feta sajt 1 tojás 2 dkg magkeverék (lenmag, napraforgómag, szezámmag) olaj

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a megtisztított spenótot. Sűrűn kevergetjük, picit sózzuk.

Hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Hozzákeverjük a feta sajtot. Botmixerrel pürésítjük. 

A szűzérmét lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon körbesütjük a fűszeres húst.

A leveles tésztát kiterítjük. A tésztából egy kb. egy centiméteres csíkot félretesszük a díszítéshez. A spenót sűrűbb részével egy akkora területet, mint a hús, a tésztára kenünk. Ráhelyezzük a szűzérmét. A húsra fetás spenótot kenünk. A maradék spenótot mártásként tálaljuk majd a húshoz.

Egy tojást felverünk, s megkenjük vele a leveles tészta széleit ott, ahol majd hajtogatni fogjuk a tésztát.

A leveles tésztával óvatosan beburkoljuk a spenótos húst. Először hosszában, majd keresztben ajánlatos a tésztát hajtani. Tojással segíthetjük a tésztarétegek tapadását. Szépen dolgozzunk, mert kár lenne, ha kifolyna a spenót.

A félretett tésztacsíkból csinos fonatot készítünk, és hosszában a tésztára terítjük. A felvert tojás itt is ragasztóként segítheti a munkánkat.

A tészta tetejét lekenjük tojással, majd magkeverékkel megszórjuk.

Óvatosan sütőpapírozott tepsire helyezzük a megtöltött tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.35-40 percig sütjük a fetás-spenótos leveles tésztás húst.

Várjuk meg, amíg hűl, csak akkor szeleteljük.

Roppant dekoratív és nagyon finom. Burgonyapürével és fetás spenóttal tálaljuk.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!