Gyors fogyás hasból a tavaszi retekdiétával

Gyors fogyás hasból a tavaszi retekdiétával

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Gyors fogyás hasból a tavaszi retekdiétával

A tavasz egyre több zsenge finomságot hoz el nekünk, a retek pedig az elsők között jelenik meg a zöldségesek polcain. Krúdy Gyula is megmondta, hogy ezt a ropogós finomságot csak frissen érdemes fogyasztani, mi pedig most azt mondjuk meg, hogyan segítheted a fogyást is a finom zöldséggel.

Vízhajtó, méregtelenítő finomság

A retekben, mint minden zöldségben, természetesen sok élelmi rost található, ami elősegíti az emésztést, így a zöldség beindítja az anyagcserét és segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.

A retek azonban ennél is többre képes: magas káliumtartalmának köszönhetően vízhajtó, méregtelenítő tulajdonsággal rendelkezik, így képes megszabadítani a sejtek között pangó fölösleges folyadéktól, ami nem csak az immunrendszeredet gyengíti, de plusz centiket is okoz a legkényesebb területeken, nevezetesen a hason, a csípőn és a fenék tájékán.

Mivel ez a pangó folyadék okozza a kötőszövetek megkeményedését, a narancsbőr kialakulásáért is felelőssé tehető, a retek tehát ezzel a problémával is segít leszámolni. Nem mellesleg pedig a benne található savak fertőtlenítik a bélrendszert, megkönnyítik az emésztést és megszabadíthatnak a puffadást és emésztési panaszokat okozó vírusoktól, baktériumoktól is.

Így edd, hogy fogyj vele!

A retket leginkább frissen és nyersen célszerű fogyasztani.

Naponta kétszer, háromszor is ehetsz, ahogyan jól esik, de eleinte inkább kisebb adagokban növeld a bevitt mennyiséget, mert van, akinek érzékeny a gyomra a retekre.

Éhgyomorra semmiképpen se fogyaszd önmagában, ha reggelire eszed, egyél mellé teljes kiőrlésű kenyeret, vagy más, nem savas dolgot, így biztos lehetsz benne, hogy a ropogós zöldség nem fog hasfájást okozni.

Mintaétrend az első napra

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, vékonyan megvajazva, egy szelet pulykamell sonka, egy saláta levél, retek, egy bögre zöld tea.

Tízórai: egy kis poharas joghurt.

Ebéd: grillezett csirkemell párolt brokkolival és barna rizzsel.

Uzsonna: egy alma.

Vacsora: almás-diós zeller saláta retekkel gazdagítva.

Mintaétrend a második napra:

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, zöldfűszeres túróval és retekkel, egy bögre zöld tea.

Tízórai: egy marék mandula.

Ebéd: grillezett csirkemell céklás-répás-retkes salátával.

Uzsonna: egy narancs.

Vacsora: tojássaláta.

Mintaétrend a harmadik napra:

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy keményre főtt tojás, két szelet pulykamell sonka, retek, egy bögre zöld tea.

Tízórai: két szelet korpás keksz.

Ebéd: grillezett hal citromos, zöldfűszeres salátával.

Uzsonna: reteksaláta.

Vacsora: egy adag Waldorf-saláta.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!