5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

Vegánnak lenni manapság vagy ciki vagy menő, de közömbös senki nem marad a téma iránt. Rengeteg olyan írást olvashatunk a neten, ami a vegán életformát propagálja, ez a cikk pedig pont az ellenkezőjéről szól. Ha azért gondolkozol a vegán diétára való áttérésen, mert állatvédő vagy, olvass tovább.

1/6. A dézsmáló állatokat megölik a gazdák

Az egészséges zöld turmix, az ízletes avokádó és roppanós friss saláta nyilvánvalóan termőföldeken terem. Ezeket a földeket pedig legtöbbször olyan emberek művelik, akiket vajmi kevéssé érdekel az állatvédelem, csak az fontos számukra, hogy terményüket jó áron el tudják adni.

A földeket azonban sok vadállat dézsmálja és amennyiben nem elég hatásos egy madárijesztő, a földmíves a termény védelmében csapdával vagy fegyverrel pusztítja el az éhes állatot.

2/6. A rágcsálók szintén nagy számban hullanak el így

A kutatók szerint a termőföldeken minden évben átlagosan 100 egér pusztul el hektáronként, az irtószerek általi halál pedig hosszú és szenvedéssel teli. Egy hektárnyi területen körülbelül 1,4 tonna búza terem meg, amiből pedig mindössze 13 százaléknyi használható fehérjét nyerünk.

Adrian Coleman/istockphoto.com

3/6. A hüllőket sem kíméljük

A vegyszerek a hüllőkre is rendkívül ártalmasak, illetve legtöbbször halálosak. Megannyi gyík, gőte, sikló és – az emberre ártalmatlan – kígyó leli halálát a földeken. 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»