Hozzávalók:
– 6 dkg kicsontozott sertés karaj, 10 cm vastag szeletekre vágva (a karaj legyen minél keskenyebb, ha szükséges, vágjuk hosszában ketté)
– vastagabb bacon szeleteket (ahány hús szelet van)
– 6 dkg vaj, lágy (kenhető állagú)
– 2 teáskanál dijoni mustár
– 1 gerezd fokhagyma, zúzott
Elkészítése:
1. A sertéshús szeleteket itassuk le a nedvességtől papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalukon. Tekerjük körbe mindegyiket egy-egy bacon szelettel, fogpiszkálóval rögzítsük.
2. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg benne a csomagol hússzeleteket. Mindkét oldalát pirítsuk kb. 6-7 percig, majd fedjük le a serpenyőt és kevés víz hozzáadásával, alacsony fokon süssük 30 percet.
3. Készítsük el a fokhagymás vajat. Egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat és tálaláskor minden szeletre tegyünk egy kis vajat.
4. A hússzeletekből vegyük ki a fogvájókat. Sült burgonyával, friss tavaszi salátával nagyon finom.