2020-ban ez menő és ez felejtős a lakberendezésben

2020-ban ez menő és ez felejtős a lakberendezésben

Címlap / Otthon / Dekor / 2020-ban ez menő és ez felejtős a lakberendezésben

Ahogy minden másban, úgy a lakberendezésben is évről évre változnak a trendek. 2020-ban például mondj búcsút a szabadon hagyott mosogatógépnek és hűtőnek.

A beépített gépek

Nem mondanánk, hogy kifejezetten csúnya, ha a konyhaszekrényedből kikandikál a hűtő és a mosogatógép – 2020-ban viszont fontos lakberendezés trend az egységesítés. Ha most dolgozod át a konyhádat, akkor akár eszerint is megteheted. Nem is kell feltétlenül eltakarni az eszközöket, elég, ha egyszerűen a kirakós egyik elemének tekinted.

 

 

 

Jöhet a virágos tapéta!

A virág ismét minden mennyiségben divatos, de főként tapétaként, úgy viszont már a lakás bármely pontjába. Nagy megkötések nincsenek. A kis virág, a nagy virág is jó, monokrómot is választhatsz. De ha a színkavalkád a szíved vágya, azzal se lősz mellé idén.

 

 

 

A geometrikus mintát viszont felejtsd el!

Ez a trend nagyon sokáig tartotta magát a lakberendezésben, idén viszont ideje elbúcsúzni tőle. Ha szeretnéd újratapétázni valamelyik helyiséget, esetleg festés előtt állsz, geometrikus mintában már ne nagyon gondolkozz. Idén kifut a divatból, pár év múlva pedig már nem is szívesen nézegeted majd.

 

A klasszikus és a modern lakberendezés keveréke

Képzeld el, hogy a nagyi századfordulós stílusát ötvözöd a modernitással és a modern művészettel: ez a grandmillennial stílus, ami nagyjából úgy határolható körül, hogy nagypolgári, minőségi dizájn egy kis modern csavarral. A kettő keveréke az igazi, de az sem baj, ha az egyik felé húz a szíved, a másikból pedig csak elemeket kölcsönzöl a berendezéshez.

 

 

 

A túl szürke már nem menő

2010 körül lett divat a szürke különböző árnyalatait halmozni, és az elmúlt 10 évben makacsul tartotta is magát ez a lakberendezés trend. Most azonban már leköszönőben van, és elindulunk a melegebb, klasszikus színek felé, a szürke pedig lassan kiegészítő árnyalat marad.

 

Az élénk színek viszont jöhetnek

Minél szokatlanabb, érdekesebb színről beszélünk, annál jobb: ne maradj a szokásos árnyalatoknál, inkább kísérletezgess! Az élénk lila hálóba ugyanúgy jó, mint a nappaliba, és ki mondta, hogy nem festheted a vécét élénk zöldre? A határ gyakorlatilag tényleg a csillagos ég, ma már bármilyen festékszínhez hozzájuthatsz, 2020-ban pedig nyugodtan használhatod is őket.

 

 

 

A túl sok fehérnek leáldozott

Bár a kisebb tereknél azért még mindig érdemes alapvetően a fehérrel dolgozni, hogy világosabb legyen a helyiség, a nagyobb lakásokban kezd leáldozni a „fehéret fehérrel” a lakberendezésben. 2020-ban, és valószínűleg a következő években is inkább a kísérletezgetés, a merészebb színek jönnek, és a visszafogott, pasztell, szürke, fehér árnyalatok háttérbe szorulnak majd. Persze használhatod továbbra is ezt a színt is, de érdemes izgalmasabb színekkel kombinálni.

 

A meleg színek időszaka ez

A hideg, barátságtalan színek szerencsére nem térnek vissza az idei lakberendezésben, jöhet viszont minden, ami meleg földszín. Mind a dekorban, mind a bútorokban, de még a falak színében is ez jelenik meg 2020-ban. Úgy tűnik, a hideg minimalista dizájn után most megint a melegebb, barátságosabb hangulat felé halad a trend, a következő néhány évben kiderül, hogy vajon ez így is marad-e.

 

 

 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!