5 koktél amiből válassz, ha nem akarod szabotálni a diétádat

5 koktél amiből válassz, ha nem akarod szabotálni a diétádat

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 koktél amiből válassz, ha nem akarod szabotálni a diétádat

Nyáron nagyon nehéz nemet mondani egy finom, jeges koktélra, akkor meg főleg, ha egyébként diétázol, vagy egyszerűen igyekszel egészségesen élni. Van viszont egy jó hírünk: nem muszáj mindenről lemondani, tudsz olyan alkoholos italokat választani, amelyek nem szabotálják a fogyókúrádat.

Mutatunk közülük néhányat!

Vodka-szóda citrommal

Ez nem tipikusan koktél, mégis mondhatjuk rá, hogy nyári ital, és azok közül is a lehető legjobb választás.

Nincs benne hozzáadott cukor, az alkohol szódával van felöntve, tehát hidratálsz is tőle, és ott van még a citrom, ami ugyan túl sok C-vitamint nem tartalmaz, de legalább gyümölcs.

A vodka kifejezetten alacsony cukortartalmú alkohol a többihez képest, így ha nem kevered valami cukros üdítővel, teljesen jól jársz vele a nyári éjszakákon.

 

Bloody Mary

Ez a csípős, savanyú koktél több szempontból is jó választás: egyrészt nincs felöntve cukros üdítővel, ami már magában azt eredményezi, hogy másnap kevésbé érzed majd rosszul magad tőle (a cukor rásegít a másnaposságra), másrészt mivel nem az a klasszikus kevert koktél, nem itatja magát annyira, és kevesebbet fogyasztasz belőle.

Ráadásul pontosan a csípőssége és erős íze miatt valószínűleg több vizet is iszol hozzá, ami megint nagyon egészséges.

 

Diétás Jack and Coke

A whiskey is azon alkoholok közé tartozik, amelyben nincs hozzáadott cukor, ezért érdemes ezt választani, ha éppen diétázol.

Lehet, hogy a nagy whiskey-fogyasztók megszólnak majd azért, mert diétás kólával iszod, de hidd el, jobban jársz így – megspórolod magadnak a sokkal rosszabb másnapot és a cukorsokkot is.

 

Moscow Mule

Nem ismerik még sokan ezt a tipikus nyári koktélt, pedig nagyon finom, és viszonylag diétás is: vodkából, lime levéből és gyömbérsörből vagy világos sörből áll.

Néhány helyen tesznek bele az íze kedvéért egy kis cukorszirupot is, kérd enélkül, és nyert ügyed van.

A sörben ugyan van némi szénhidrát, de ennyi elfér egy bulis nyári estén, úgyis letáncolod.

 

Cukormentes Mojito

Kérdezd meg a bárnál, hogy van-e cukormentes szirupjuk, ha pedig nincs, kérd anélkül, némi extra lime-mal – nem lesz olyan édes, de cserében diétás már igen, és a savanykás ízzel talán finomabb is, mint telecukrozva.

Egy pici szirup persze nem fog megártani, ha nagyon szereted hozzá, de figyelj arra, hogy ne öntsék vele nagyon nyakon.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást