Ezek az applikációk lehetnek a legjobb barátaid 2021-ben

Ezek az applikációk lehetnek a legjobb barátaid 2021-ben

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Ezek az applikációk lehetnek a legjobb barátaid 2021-ben

Az applikációk már nélkülözhetetlen részét képezik a mindennapjainknak. Használjuk őket a pénzügyeink, a munkahelyi feladataink ellátása során, de nagy segítséget nyújtanak a rendszerezésben is.

Nincs túl sok extra alkalmazás a telefonomon, inkább arra törekedtem az utóbbi időben, hogy a lehető legkevesebbet legyen a kezemben a készülék. Azonban én is használom a levelező programokat, nem hiányozhatnak a munkámhoz szükséges applikációk és egy-két letöltött alkalmazás a hobbijaimhoz kapcsolódik.

Az idei év sokaknak az újragondolásról, a rendrakásról szól, és ez különösen érezteti a hatásait az év első felében, amikor még élénken dolgoznak a fogadalmak. Neked hol van szükséged egy kis extra rendszerezésre? 

Home Workout

Nagyon magasra értékelt applikáció a Home Workout, és nem véletlenül: valamennyi célra, izomcsoportra találsz olyan gyakorlatokat, amiket szakértők állítottak össze. Óriási segítség, hogy nehézségi szint szerint is böngészhetsz. Ha újévi fogadalmad a rendszeres sportolás, akkor garantáltan nem szegi a kedved egy extrém megterhelő mozgásforma.

Jó hír az is, hogy a fokozatoknak köszönhetően nem szűnik majd meg a fejlődésed és nagyon könnyen változatossá, izgalmassá teheted az edzéseket. És hogy lesz ebből rendszeresség? Nos, a motivációdat fenntarthatod a naplózási lehetőségnek és az edzés-emlékeztetőnek köszönhetően.

Home Workout saját testsúlyos app
Home Workout app

Daily Dozen

Neked való ez az applikáció, ha érdeklődsz a növényi étrend iránt: a Daily Dozen-t a teljes értékű növényi étrend atyjaként számon tartott dr. Greger alkotta. Greger 10 fő pontra bontotta azokat az alapélelmiszereket, amiket szerinte minden nap magunkhoz kellene vennünk. Ehhez csatlakozik még 2 pont, a testmozgás és a folyadékfogyasztás.

Maga az applikáció nagyon egyszerű: ha eleget tettél egy-egy kritériumnak, csak ki kell pipálnod az adott élelmiszer, feladat rublikáját. Így folyamatosan ellenőrizheted magadat, mennyire sikerül tartanod az irányvonalat, illetve mire kell jobban figyelned a következő napon. 

Daily Dozen étkezési app
Daily Dozen app

Lucy

A Lucy applikációt is szakértők készítették: egy orvosok által ellenőrzött algoritmus követi a menstruációs adataidat, és az alkalmazás figyelmeztet, ha azt tapasztalja, hogy ideje orvoshoz fordulnod. A tünetek alapján az applikáció képes arra, hogy felismerje a cisztákat, a kismedencei gyulladást, a cukorbetegséget és az IR-t, de még a miómát, a PCOS-t is.

A legjobb az egészben, hogy az információkat összegzi, ezért amikor elmész az orvosodhoz, annyi adatot tudsz neki adni, ami nagyban megkönnyíti a pontos diagnózis felállítását. A Lucy emellett természetesen képes arra, hogy figyelmeztessen a vérzésed érkezésére, az ovulációd időpontjára. 

Hello Lucy menstruációs app
Hello Lucy app

Koin

Ha az idei fogadalmad a pénzügyi életed átláthatóvá tételéről szól, akkor bizony jól jön ez az applikáció. A Koin segít, hogy átlásd a kiadásaidat, kezdve a rezsitől, a számláktól egészen a vásárlásokig.

Az appban nem csak a kiadásokat, hanem a bevételeket is rögzítheted sőt, összekötheted a netbankoddal, és még a valutaváltást is intézi helyetted. Az elemzést áttekinthetően, havi bontásban követheted, és persze levonhatod a személyre szabott konzekvenciákat.

Koin pénzügyi app
Koin app

My Pantry 

A My Pantry segítségével végre rendszerezni tudod az otthon tárolt élelmiszerek mennyiségét és típusait. Biztos veled is előfordult, hogy valamiből túl sokat vettél, egyik másik terméket viszont csak akkor fedeztél fel, amikor rég lejárt… Az élelmiszerpazarlás globális szinten hatalmas probléma, de nem csak környezetvédelem szempontjából vannak súlyos következményei: a pénztárcádat is alaposan megterheli.

A My Pantry applikációban rendszerezheted az éléskamrád és a hűtőd tartalmát, és egyszerre el is készítheted az új bevásárló listádat annak megfelelően, mi fogyott el otthon. Ha mindened a precízség, itt egy kis bónusz: még a szavatossági időt is rögzítehted!

My Pantry élelmiszer rendszerező app
My Pantry app

Any.do

Ha nem kisebb célt tűztél ki magadnak idén, minthogy rendszerezed a dolgaidat, az életedet, akkor bizony szükséged lesz egy hasznos applikációra. Ez az alkalmazás felületet kínál arra, hogy elsajátíts, rendszeresíts az életedben egy új rutint. Az Any.do applikációban találsz felsorolási lehetőséget, naptárat, emlékeztetőket, listákat és jegyzeteket.

Tökéletesen áttekintheted a napodat, a hetedet, vagy éppen a havi feladataidat, a közelgő eseményeket, és persze mindenre állíthatsz be emlékeztetőt. Motiváló lehet, hogy minden elvégzett feladatot egy mozdulattal lehúzhatsz a listáról, és találsz egy olyan részt is, ahol a „someday” teendőknek is helyet szoríthatsz.

Any.do rendszerező app
Any.do

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!