Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik

Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik

Címlap / Életmód / Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik

Minden kosárban van rossz alma, így a barátaid között is bizonyára akadt már olyan, aki csak időt és energiát vett el, de nem különösebben adott pozitívat az életedhez. Az alábbi tíz toxikus barát-típustól érdemes megszabadulnod.

A Hibáztató

Ez a típus mindenben a hibát keresi, amit csak mondasz vagy teszel. Ha ennek a barátnak vannak jó tulajdonságai – amik ellensúlyozzák az állandó hibáztatást – akkor elütheted a vádaskodását egy viccel, például „Nézzük, kibírsz-e egy órát anélkül, hogy valamiért beszólnál.” Amennyiben azonban a megjegyzései aláássák az önbizalmad, lépj tovább.

A Terapeuta

Barátainktól elvárjuk, hogy ellássanak minket hasznos meglátásokkal és tanácsokkal, de a jóból is megárt a sok. Ha úgy érzed, mindig analizál és kéretlen tanácsokkal bombáz, kérd meg, hogy elemezze azt, hogy a viselkedése téged miért idegesít. 

Az Utánzó

Azt mondják, az utánzás a legnagyobb dicséret, de egy barátságban ez biztos, hogy egészségtelen dinamikát teremt. Amennyiben jót tudsz derülni azon, hogy az illető ugyanolyan cipőt vesz, frizurát csináltat, vagy szintén elkezd pl. jógázni, mint te, akkor fogd fel továbbra is lazán a helyzetet, ha viszont idegesít, hogy majmol, akkor köszönj el tőle.

Photographe EVJF GREG/unsplash.com

Az Ígéretszegő

Mindig lemondja a találkozókat, vagy megígéri, hogy megtesz valami, de ez sosem valósul meg? Ilyenkor vagy elkönyveled, hogy ő ilyen megbízhatatlan és lejjebb viszed vele kapcsolatban az elvárásaidat, vagy belátod, hogy akinek csak ennyire vagy fontos, az nem érdemli meg, hogy a barátod legyen.

A Kockázatvállaló

Mindenkinek akad legalább egy vagány, fenegyerek barát az életében, aki felelőtlen döntéseivel folyamatosan stresszel. Szerinte jópofa dolog tiltott helyen fürdeni, kétes alakokkal szóba állni, gyorshajtani vagy drogokat kipróbálni és ha te ódzkodsz, akkor kijelenti, hogy nyuszi vagy.  Ne neki próbálj megfelelni, hanem mindig a saját ösztöneidre hallgass!

Még 5 toxikus barát, aki ismerős lesz neked is a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»