Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik

Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik

Címlap / Életmód / Az utánzó, a versengő, a hibáztató: 10 féle toxikus barát, akivel élete során mindenki találkozik / 2. oldal

Minden kosárban van rossz alma, így a barátaid között is bizonyára akadt már olyan, aki csak időt és energiát vett el, de nem különösebben adott pozitívat az életedhez. Az alábbi tíz toxikus barát-típustól érdemes megszabadulnod.

A Versengő

Az egészséges versengés belefér a még legmélyebb barátságba is, de ha ez átcsap állandó, kemény rivalizálásba, az már mérgező. Ha barátod megsértődik, ha valamiben jobb vagy, szebb helyre mész nyaralni, hamarabb jegyeztek el vagy ha ez éppen fordítva történik, akkor kárörvendően az orrod alá dörgöli, lehet, hogy ideje megszakítanod vele a kapcsolatot.

Az Energiavámpír

Ez a barát – főleg érzelmileg – olyan szinten függ tőled, hogy állandóan lefáraszt. Minden gondját-baját megosztja veled és elvárja, hogy mindig a rendelkezésére állj, mintha a terapeutája lennél.

A Bántó

Senkitől nem szabad elviselni a verbális vagy fizikai erőszak legenyhébb formáját sem. Ha rosszul esik, amit ez a barát mond és úgy érzed, direkt tapos bele a lelkedbe, semmi helye az életedben. 

A Lehúzó

Az a toxikus ember, akinek soha semmi nem jó. A buliban nem jó a társaság, a koncerten nem jó a zene, az étteremben nem jó a kaja, mindig van valami baja, amivel téged, vagy az egész társaságot terheli. Senkinek sincs szüksége extra negatív impulzusokra az életében, tehát ha felhívod a figyelmét a lehúzó viselkedésére, de nem változtat rajta, ideje hanyagolni vele a találkozásokat.

A Keresztbe-tevő

Rosszindulatú pletykákat terjeszt rólad vagy mindig ráhajt a pasidra? Ezek a dolgok éppen az ellenkezői annak, amit egy barát tenne. Ha ez nem is egyszer fordult már elő és nem tudsz neki megbocsátani, búcsúzzatok el.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»