Szórakozás / Otthon

Idén nem tudsz a családoddal karácsonyozni? Négy dolog, amit nem szabad elfelejtened

A karácsony a szeretet ünnepe, ezt pedig mindenki otthon, a családjával szeretné tölteni. Azonban mi van akkor, ha te munka vagy bármi egyéb miatt idén nem tudsz hazautazni hozzájuk? Ebben az esetben biztosan te is elkeseredsz; ezért is kell tudnod az alábbi négy dolgot, amitől egy kicsit jobban fogod érezni magad.

Nem csak a rokonaid alkotják a családodat

Karácsonykor nagyon sokan érzik magukat magányosnak. A rádióban szólnak az ünnepi dalok, a szerelmespárok kézenfogva sétálnak a plázákban ajándékok után kutatva – úgy tűnhet, mindenkinek van valakije, és mindenkit megszállt a karácsonyi hangulat. Miközben itt vagy te, akinek semmi kedve az egészhez, és a nap végén egyedül mész haza egy tábla csokival a szatyrodban. A legrosszabb pedig az, hogy már előre tudod: szenteste is ugyanez lesz a programod. Azonban ne feledd el, hogy a döntés a te kezedben van!

A családod nem csak a vérszerinti rokonaidból áll, hanem a jószándékú, megbízható barátaidból is. Néha ezek az emberek még közelebb állhatnak hozzád, mint a családtagjaid, hiszen számtalan közös élményen vagytok túl együtt.

Épp ezért, ha idén az ünnepek alatt van olyan ismerősöd, aki ugyancsak egyedül lesz, fogjatok össze, és karácsonyozzatok együtt! A szenteste így is lehet különleges.

 

A fizikai távolság nem jelent semmit

Meglehet, hogy több órányi utazás választ el téged a szeretteidtől, de egy valamit sose felejts el: hogy a fizikai távolság nem határozza meg azt, érzelmileg mennyire álltok egymáshoz közel.

Attól, hogy nem vagy ott, még lélekben igenis velük vagy, és ezt éreztetheted is velük.

Szerencsére a modern világban már Skype-on keresztül kísérheted végig, mit csinálnak a többiek, telefonálhattok, de akár folyamatosan csetelhettek is egymással, így nem érzed azt, hogy kimaradsz valamiből.

A lényeg, hogy mutasd ki feléjük a szereteted, és semmiképp se gondold azt, hogy csak zavarod őket.

Biztos, hogy ők is örülnek a jelenlétednek, még ha fizikailag nem is vagy ott velük az idei karácsonyon.

 

Az otthonod nem egy ház

Ha azt mondjuk, az „otthonod”, biztosan te is arra a lakásra gondolsz vissza, ahol egykor felnőttél. Ahol gyerekként olyan sokat játszottál, rohangáltál, és rengeteg barátod volt. A hely, ahol mindig is biztonságban érezhetted magad; ha pedig karácsonykor valamiért nem lehetsz most ott, biztosan te is magányosabb vagy.

Azonban az otthonodat nem négy fal határozza meg, sem pedig egy helyrajzi szám. Ahogy felnősz, ez szép lassan egészen más jelentéssel ruházódik fel: az otthonod a környező embereken alapszik, a kapcsolataidon, és azon, aki lettél.

Úgyhogy még a többiek nélkül is érezheted magad igazán otthon a szezonban. Díszítsd ki a lakást, vegyél magadnak karácsonyfát, és ne zárkózz el az ünnepi hangulattól. Ha tényleg átadod magad ennek, meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad még akkor is, ha a szentestét egyedül kell töltened.

 

Segíthetsz másoknak

A jótékonykodás tudja a legjobban feltölteni a szívet boldogsággal, ezért ha idén tudod, hogy a családod és barátok nélkül kell ünnepelned, vedd ki a részed ebből.

Nagyon sok helyen fogadják szeretettel azokat, akik segítő kezet akarnak nyújtani a rászorulóknak, idén pedig te is egy lehetsz a jótékony emberek közül.

Nézz körül, a te városodban mivel készülnek a segítő szervezetek, és csatlakozz hozzájuk.

Így nem csak társaságban töltheted az ünnepeket, de lelkileg sokkal jobban is fogod érezni magad, ha tudod, hogy jót cselekszel.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást