A zserbó nagy családi kedvencünk. Akárcsak a palacsinta. A kettőt fantasztikusan ötvöztem ebben a desszertben. Az íze roppant emlékeztet a zserbóra.
Ugye te is kipróbálod? A zserbó palacsinta elkészítése csöppet sem bonyolultabb más palacsinta „testvéreinél”. Meglátod, családod minden tagja az összes ujját megnyalja majd a zserbó palacsinta után.
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 5 tojás
- 5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál barna cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 25 dkg pirított darált dió
- 1 evőkanál barna cukor
- ½ citrom reszelt héja
- 10 dkg sárgabarack lekvár
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tojássárgákat összekeverjük a barna cukorral, a sóval, a lágy vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a szénsavas ásványvizet. Beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan dolgozzuk hozzá.
A szokott módon kissé dundibb palacsintákat sütünk.
A diót száraz serpenyőben picit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a barna cukrot.
A palacsintákat egyenként megkenjük baracklekvárral, meghintjük dióval, majd szépen feltekerjük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és a palacsintákra csorgatjuk.
Frissen tálaljuk a mennyei zserbó palacsintát.