Zöldséges ropogós lepények

Zöldséges ropogós lepények

Címlap / Életmód / Receptek / Zöldséges ropogós lepények

Ezeket a finom ropikat bármilyen méretűre elkészítheted krémsajttal, rikottával, túróval vagy hús mellé tálalva.

Felhasználhatod a megmaradt gyökeres zöldségeket, mint a petrezselyemgyökér, répa és burgonya.

Hozzávalók 4 személyre

– 45 dkg burgonya, hámozva, kettévágva
– 2 közepes sárgarépa, hoszában félbevágva
– 25 dkg petrezselyemgyökérdarabokra vágva
– 25 dkg cukkini, reszelve
– 4 újhagyma
– 2 evőkanál sima liszt
– 1 tojás, enyhén felverve
– olaj a sütéshez
– só és őrölt fekete bors

Elkészítése

1. Forrásban levő vízbe dobjuk bele a burgonyát, sárgarépát (esetleg paszternákot) és hagyjuk főni 10 percig, majd szűrjük le.

2. Reszeljük durvára a főtt zöldségeket egy nagy tálba, keverjük hozzá a cukkinit, szeletelt újhagymát, lisztet és tojást, majd ahjuk hozzá a fűszereket ízlés szerint.

3. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, majd a masszából formáljunk lepényeket és addig süssük, amíg ropógós aranyszínű nem lesz. Kb. 3ü4 perc szükséges mindkét oldalának.

4. Szolgálhatjuk köretként hús mellé, vagy ropogtatni valóként túróval/sajttal.
 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!