Felhasználhatod a megmaradt gyökeres zöldségeket, mint a petrezselyemgyökér, répa és burgonya.
Hozzávalók 4 személyre
– 45 dkg burgonya, hámozva, kettévágva
– 2 közepes sárgarépa, hoszában félbevágva
– 25 dkg petrezselyemgyökérdarabokra vágva
– 25 dkg cukkini, reszelve
– 4 újhagyma
– 2 evőkanál sima liszt
– 1 tojás, enyhén felverve
– olaj a sütéshez
– só és őrölt fekete bors
Elkészítése
1. Forrásban levő vízbe dobjuk bele a burgonyát, sárgarépát (esetleg paszternákot) és hagyjuk főni 10 percig, majd szűrjük le.
2. Reszeljük durvára a főtt zöldségeket egy nagy tálba, keverjük hozzá a cukkinit, szeletelt újhagymát, lisztet és tojást, majd ahjuk hozzá a fűszereket ízlés szerint.
3. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, majd a masszából formáljunk lepényeket és addig süssük, amíg ropógós aranyszínű nem lesz. Kb. 3ü4 perc szükséges mindkét oldalának.
4. Szolgálhatjuk köretként hús mellé, vagy ropogtatni valóként túróval/sajttal.