Zöldséges csirkeragu leves

Zöldséges csirkeragu leves

Címlap / Életmód / Receptek / Zöldséges csirkeragu leves

Könnyű, hagyományos csirkés zöldségleves. Ideális fogás akár a hétköznapokra, akár az ünnepi asztalra. Aki az erősebb ízeket szereti, csilipaprikát is tehet bele!

Hozzávalók 4 személyre

– 1 fej vöröshagyma apróra vágva

– 4 kicsontozott csirkecomb kockára vágva

– 3 nagy fej burgonya, kockára vágva

– 2 répa kockára vágva

– 1 petrezselyemgyökér kockára vágva

– 1 marék levestészta

– 1 paprika apró darabokra vágva

– 1 kiskanál piros porpaprika

– só, bors

– olaj

Elkészítése

1. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd a csirkehús darabokat.

2. Kevergetés mellett pirítsuk meg a húst. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a paprikával.

3. Öntsük fel körülbelül kétszer annyi vízzel, mint amennyi összetevő van az edényben. 15 perc múlva adjuk hozzá a burgonyát.

4. Amikor már minden puhára főtt a levesben, adjuk hozzá a levestésztát és pár perc alatt ezt is főzzük puhára. Forrón tálaljuk, mellette tejföllel és esetleg csípős paprikával.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!