Hozzávalók 4 személyre
– 1 fej vöröshagyma apróra vágva
– 4 kicsontozott csirkecomb kockára vágva
– 3 nagy fej burgonya, kockára vágva
– 2 répa kockára vágva
– 1 petrezselyemgyökér kockára vágva
– 1 marék levestészta
– 1 paprika apró darabokra vágva
– 1 kiskanál piros porpaprika
– só, bors
– olaj
Elkészítése
1. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd a csirkehús darabokat.
2. Kevergetés mellett pirítsuk meg a húst. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a paprikával.
3. Öntsük fel körülbelül kétszer annyi vízzel, mint amennyi összetevő van az edényben. 15 perc múlva adjuk hozzá a burgonyát.
4. Amikor már minden puhára főtt a levesben, adjuk hozzá a levestésztát és pár perc alatt ezt is főzzük puhára. Forrón tálaljuk, mellette tejföllel és esetleg csípős paprikával.