Készíthetjük friss vagy fagyasztott zöldségekből is.
Hozzávalók:
– 50 dkg főtt rizs
– 1,5 kg csirkemell, széles csíkokra vágva
– egy nagy marék karfiol-rózsa
– egy nagy marék brokkoli rózsa
– 10 dkg kockára vágott sárgarépa
– 5 dkg kockára vágott piros, édes paprika
– 5 dkg kockára vágott zeller
– 5 dkg zsenge zöldpaszuly vagy zöldbab
– 4 evőkanál repceolaj
– 750 ml csirke húsleves
– kukoricaliszt, 2 evőkanál
– 70 ml víz
– 3 evőkanál szójaszósz (nem szükséges)
Elkészítése
1. Egy nagy serpenyőbe csepegtessünk repceolajat (olíva is jó) és kevergetés mellett pirítsuk meg a csirkemellet, amíg át nem sül. Fűszerezzük sóval, borssal.
2. Öntsük a húshoz az összes zöldséget, a húslevest és szójaszószt, majd forraljuk fel. Vegyük le a hőmérsékletet takarékra, fedjük le és pároljuk amíg a zöldségek átfőnek, de még ropogósak maradnak.
3. Egy külön tálba keverjük simára a kukoricakeményítőt és a vizet. Kanalazzuk a keveréket a csirkéhez, keverjük simára. Addig sűrítsük, amíg a lé besűrüsödik.
4. A rizset hozzákeverhetjük, de külön is tálalhatjuk. Forrón fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánunk!