Zelleres zöldborsó krémleves

Zelleres zöldborsó krémleves

Címlap / Életmód / Receptek / Zelleres zöldborsó krémleves

Ha egy nem mindennapi, de mégis finom és krémes levest szeretnél készíteni, akkor próbáld ki receptajánlatunkat és készítsd el a zelleres zöldborsó krémlevest!

Hozzávalók 4főre:

20-30 dkg fagyasztott zöldborsó
egy kisebb fej zeller
bacon
2 evőkanál vaj
2dl tejszín
só, bors 

Elkészítés:

1. A zellert megpucoljuk, apró kis kockákra vágjuk, majd a vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a zellert és megpirítjuk.

2. Ezután egy kis vizet adunk hozzá és lefedve pároljuk, amíg a víz el nem főtt.

3. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha a zöldségek megpuhultak, akkor engedjük fel körülbelül fél liter vízzel, és adjuk hozzá a 2dl tejszínt, és ha felforrt, botmixerrel az egészet turmixoljuk össze.

4. Eközben a szeletelt bacont serpenyőben jó ropogósra süssük, majd papírtörlőre tesszük, és a leves mellé tálalhatjuk.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!