Yucca kúra – Ébreszd fel a tested a téli álomból!

Yucca kúra – Ébreszd fel a tested a téli álomból!

Címlap / Életmód / Egészség / Yucca kúra – Ébreszd fel a tested a téli álomból!

Egyik béltisztító kúra éri a másikat, ahogy böngészünk az interneten, így a lelkes kezdők elveszettnek érezhetik magukat. Most egy olyan szelíd kúrát mutatunk be, amit bárki elvégezhet akkor is, ha még tapasztalatlan a béltisztítás terén, vagy nincs sok ideje magára. A yucca kúra hatékonyan választja ki a méreganyagokat és ébreszti fel a szervezetet a téli tespedésből – tisztításra fel!

Miért fontos a rendszeres béltisztítás?

A bevitt táplálék feldolgozása, hasznosítása és kiürítése során bizonyos mennyiségű salakanyag nem tud megfelelően távozni a belekből, így az lassan, de biztosan lerakódik a bélrendszer falára. Három olyan hozadéka van ennek, ami miattindokolt a rendszeres és módszeres kipucolás.

Egyrészt, a lerakódás következtében bizonyos mennyiségű salakanyag újra felszívódik a bélfalon keresztül, ezzel mérgezve a szervezetet. Másrészt, a bélfalon való megtelepedés hosszú távon melegágyat biztosít az ártalmas baktériumok és paraziták számára. Harmadrészt, a lerakódások akadályozzák a hasznosulásra kiválasztott jótékony tápanyagok megfelelő felszívódását, ezzel csökkentve az egészséges ételek kedvező hatását.

Salaktalanító alapkúra yuccával

Ha szeretnél tenni magadért, de idő és kedv hiányában nem érzed elég elszántnak magad egy komolyabb tisztítókúrára, akkor ezt a kíméletes és könnyű módszert neked találták ki – akár hétköznapokon, munka mellett is végezheted! A yucca kapszulára építő kúra ugyanis alig okoz kényelmetlenséget, mindössze napi három-négyszeri székletürítéssel jár, kellemetlen mellékhatásokkal pedig jellemzően nem kell számolni.

A yucca, vagy más néven pálmaliliom a spárgafélék családjába tartozó, főként Közép-Amerikában található 
növény. 
Termése húsos vagy kiszáradó bogyó, mely nagyszámú, nagyrészt fekete vagy szürke magot tartalmaz.

A yucca bőséges mennyiségű szaponint tartalmaz, melynek hatására a mérgek intenzíven tudnak távozni a szervezetből, és a már alaposan beágyazódott salakanyagok is könnyen, gördülékenyen kerülnek le a vastagbél falairól.

Patikákban, bioboltokban és nagyobb drogériákban hozzájuthatsz a navajo indiánok csodaszeréhez, a kúrát pedig a felhasználási útmutató szerint végezd mennyiség és időtartam szempontjából. A teljes biztonság kedvéért érdemes kikérned orvosod tanácsát is, mielőtt belevágsz.

Egészítsd ki a kúrát a fokozott hatás érdekében!

Például szaunázással, hogy a méregtelenítési folyamatokra egy jó nagy lapáttal rátegyél. A jelentős mértékű vízfogyasztás is elengedhetetlen a siker érdekében: napi 3-4 liter – lehetőleg tisztított – vizet is igyál meg, hogy jól átmosson! Bizony, sűrű WC látogatást igényel, de hidd el, csodákat művel a testeddel! A kúra ideje alatt, még ha nehéz is, mondj le a kávéról, koffeintartalmú teáról, az alkoholról nem is beszélve. Ha nem esik nehezedre, mellőzd az állati fehérjét és a nehéz ételeket!

Tartsd szem előtt a rostdús táplálkozást, hiszen ez az az összetevő, ami nélkül nincs garantált béltisztítás. Kiváló rostforrást jelentenek a gyümölcsök, a hüvelyesek, a hajdina, az árpagyöngy, valamint a bulgur.

A pihentető alvás viszont éppoly fontos, mint a mindennapos, könnyed testmozgás – tisztítókúrákhoz a jógát ajánlott párosítani, a vele járó légzőgyakorlatok egyenesen csodát művelnek a tisztulási folyamatok serkentése szempontjából.

A salaktalanító kezelés elvégeztével megszűnhetnek az olyan kellemetlen tünetek, mint a puffadás, az emésztési és kiválasztási zavarok, a fáradékonyság, a vissza-visszatérő fejfájás, a szellemi tompaság és a dekoncentráltság.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!