Napi egy kiskanál csodákat művel! Így tisztít és gyógyít a torma

Napi egy kiskanál csodákat művel! Így tisztít és gyógyít a torma

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Napi egy kiskanál csodákat művel! Így tisztít és gyógyít a torma

Vitaminok, ásványi anyagok

A torma nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint (ez utóbbiból a citromnál is többet), valamint olyan hasznos ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a vas és a foszfor.

Naponta egy kis adag fogyasztása már bőven fedezi a szervezet vitaminszükségletét, és különösen a hosszú tél végén, a tavasz kezdetén nyújt nagy segítséget a kimerült szervezetnek, hiszen segít feltölteni annak tartalékait.

Kép forrása: jirkaerc/depositphotos.com

Emésztés

A torma egyértelműen rendelkezik emésztést könnyítő hatással. Fogyasztása különösen a nehéz, zsíros ételek mellé javasolt, mivel segít a szervezetnek a nehezebb táplálékok feldolgozásában is.

Fogyókúra kiegészítőjeként is kiváló, mivel egészségesen tart, és fokozza az emésztést, ami nem csak a fogyást, de az emésztőrendszer tisztulását, méregtelenítését is eredményezi.

Méregtelenítés

A méregtelenítés egy manapság már sokak által rendszeresen végzett, a szervezet számára nagyon hasznos folyamat.

A test ilyenkor megszabadul a felgyűlt, felesleges salakanyagoktól, így felfrissül és megkönnyebbül, egyben védettebb is lesz a támadó kórokozókkal szemben.

A torma kiváló eleme lehet a méregtelenítő kúránknak, érdemes minden nap fogyasztani belőle.

Nem kell túlzásba vinni, de egy kiskanálnyi reszelt torma már bőven hatásos lesz, szendvicseinket például bármikor feldobhatjuk vele.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást