Újabb hullám, újabb aggodalom. Valószínűleg neked is van jó néhány kérdésed a koronavírussal kapcsolatban, amire még mindig nem igazán tudod a választ, pláne az élelmiszerek terén. Mi most utánajártunk a leggyakoribbaknak, és mutatjuk, milyen válaszokra bukkantunk!
1/5 A főzés során keletkező magas hőmérsékleten elpusztulhat a koronavírus?
Egyelőre még nincs konkrét kutatás arra vonatkozólag, hogy mi az a hőmérséklet, amin a koronavírus nem képes életben maradni, azonban szakértők szerint a főzés során nagy valószínűséggel elpusztul a vírus.
A SARS (ami a koronavírussal megegyező törzsbe tartozik) nem éli túl azt, ha legalább fél órán át 60°C-on főzöd, ezért a jelenlegi nézőpont szerint ugyanez igaz a koronavírusra is.
Most tényleg fontos, hogy minden ételt nagyon alaposan megfőzzünk, megsüssünk!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!