Sárgaborsó: emiatt ez a világ egyik legegészségesebb tápláléka

Sárgaborsó: emiatt ez a világ egyik legegészségesebb tápláléka

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Sárgaborsó: emiatt ez a világ egyik legegészségesebb tápláléka

A világ egyik legegészségesebb tápláléka

A sárgaborsót a World’s Healthiest Foods nevű alapítvány a világ legegészségesebb tápláléka között tartja nyilván. Nemcsak azért, mert létfontosságú anyagokból sokfélét tartalmaz, hanem azért is, mert ezek aránya szintén kedvező. Ráadásul nagyon olcsón hozzá lehet jutni.

Főleg télen szoktuk gyakran fogyasztani, mint a sütőtököt vagy az olajos magvakat, mert jól tárolható. De az értékes tápanyagok mindig benne vannak, ezért egész évben, és rendszeresen kellene ennünk. Már egy csészényi mennyiségű sárgaborsó fedezni képes a nap szükségletet több tápanyagból.

Sárgaborsó leves
istockphoto

Vegetáriánusnak is ideális tápanyagforrás

Mivel a héj hiányzik róla, a rosttartalma sokkal alacsonyabb, mint a zöldborsóé, de azért így is tobzódik vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok fehérjét tartalmaz, ezért laktatja a gyomrot, táplálja az izmokat, nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatású.

A vegetáriánusok számára ideális táplálék, mert benne van az, ami a húsban. A benne lévő B-vitaminok és a magnézium kedvezően befolyásolják az idegrendszer működését. Káliumtartalma révén csökkenti a vérnyomást, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást