A vesebetegségek 5+1 előjele, amit fontos, hogy időben észrevegyél

A vesebetegségek 5+1 előjele, amit fontos, hogy időben észrevegyél

Címlap / Életmód / Egészség / A vesebetegségek 5+1 előjele, amit fontos, hogy időben észrevegyél / 2. oldal

4/6 Száraz bőr

A bőröd egészségében számtalan dolog játszik szerepet: néha csak az étkezéseden és a folyadékbevitelen kell változtatni.

De ha ezzel már megpróbálkoztál, és továbbra is nagyon száraz, sőt, érzékeny a bőröd, az nem utal túl sok jóra. A vesebetegségek egyik tünete, hogy a szerveid már nem tudják megfelelően kiszűrni az ásványi anyagokat és folyadékokat, amitől felborul a szervezetedben az egyensúly. Ettől szárad ki könnyedén a bőröd is.

5/6 Vér a vizeletben

Amikor a veséidnél komoly elégtelenség jelentkezik, sajnos nem ritka, hogy a vérsejtek belekerülnek a vizeletedbe, hiszen nem tudja ezeket megfelelően kiszűrni. Ezt abból veheted észre, hogy pisilés közben vért fedezel fel a vizeletedben (felfázás során is tapasztalhatsz ilyet, de ha nincs jelenleg ehhez hasonló problémád, irány az orvos).

Viszont még ezen kívül is összességében elég sok mindenre utalhat a tünet: vesekőre, fertőzésre és rákos megbetegedésekre egyaránt.

6/6 Duzzadt lábak

A veseelégtelenség egyik jele, hogy a végtagjaid elkezdenek szép lassan megduzzadni. Erről az tehet, hogy a nátrium és a folyadékok nem tudnak megfelelően távozni a szervezetedből, ennek jelentős következménye pedig a végtagok jelentős mértékű duzzadása.

Ehhez sok esetben izomfájdalmak, sőt, még görcsök is társulnak a kalcium és a foszfor egyensúlyának felbomlását követően.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást