7+1 dolog, ami az egekig emeli a vércukrodat: Előzd meg a diabéteszt

7+1 dolog, ami az egekig emeli a vércukrodat: Előzd meg a diabéteszt

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 7+1 dolog, ami az egekig emeli a vércukrodat: Előzd meg a diabéteszt

1/8 Koffein

Még a nulla kalóriás feketekávé is megdobja a vércukorszinted a benne található koffein miatt. Éppen ezért a fekete tea, a zöld tea és az energiaital is tiltólistás a cukorbetegségben szenvedőknél.

Mindenki szervezete másképp reagál ugyan a táplálkozásra és a mozgásra, de általánosságban elmondható: aki napi öt csészénél több kávét fogyaszt, annak fokozott kockázattal kell számolnia a kettes típusú cukorbetegséget illetően.

2/8 Cukormentes élelmiszerek

Elsőre meglepőnek hat, hogy éppen a cukormentes nasik ültetik hullámvasútra a vércukorszinted. Ennek oka, hogy többnyire sok keményítőt, zsírt és szénhidrátot tartalmaznak. Mindig ellenőrizd a teljes szénhidrát-tartalmat a csomagoláson!

A szorbitol és a xylitol olyan cukoralkoholnak nevezett összetevőket jelöl, amelyek lebontás során bizony cukorként viselkednek.

3/8 Kínai kaják

Szezámmagos marhaszelet és édes-savanyú csirkemell. Ínycsiklandóan hangzanak, ugye?A távol-keleti konyha szószai azonban rettentően sok cukrot, egyéb szénhidrátot és zsírt tartalmaznak, ami az európai gyors-éttermi ételekre emlékeztetnek, mint a pizza vagy a hamburger.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»