Életmód / Egészség / Táplálkozás

Ezek az ételek gyorsan megdobják a vércukrot: minimalizáld a fogyasztásukat

Szárított gyümölcsök

Koffein

Még a nulla kalóriás feketekávé is megdobja a vércukorszinted a benne található koffein miatt. Éppen ezért a fekete tea, a zöld tea és az energiaital is tiltólistás a cukorbetegségben szenvedőknél. Mindenki szervezete másképp reagál ugyan a táplálkozásra és a mozgásra, de általánosságban elmondható: aki napi öt csészénél több kávét fogyaszt, annak fokozott kockázattal kell számolnia a kettes típusú cukorbetegséget illetően.

Cukormentes élelmiszerek

Elsőre meglepőnek hat, hogy éppen a cukormentes nasik ültetik hullámvasútra a vércukorszinted. Ennek oka, hogy többnyire sok keményítőt, zsírt és szénhidrátot tartalmaznak. Mindig ellenőrizd a teljes szénhidrát-tartalmat a csomagoláson! A szorbitol és a xylitol olyan cukoralkoholnak nevezett összetevőket jelöl, amelyek lebontás során bizony cukorként viselkednek.

Kínai kaják

Szezámmagos marhaszelet és édes-savanyú csirkemell. Ínycsiklandóan hangzanak, ugye?A távol-keleti konyha szószai azonban rettentően sok cukrot, egyéb szénhidrátot és zsírt tartalmaznak, ami az európai gyors-éttermi ételekre emlékeztetnek, mint a pizza vagy a hamburger.

Megfázás

Ha a szervezeted valamilyen betegséggel küzd, automatikusan emelkedik a vércukorszinted. A helyzet súlyosabbá válhat, ha kiszáradsz, ezért ha emésztőrendszeri tüneteid is vannak, kiemelten fontos a megfelelő folyadékpótlás. Az antibiotikumok ugyancsak befolyásolhatják a vérképed, ám az igazi cukorbombát a megfázás elleni forró italokban találod. Nézd csak meg a tasakon, mennyit tartalmaznak a fehér méregből! A legismertebbeknél akár 80% is lehet az arány.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW