Így vedd rá a pasidat az egészséges életmódra

Így vedd rá a pasidat az egészséges életmódra

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így vedd rá a pasidat az egészséges életmódra

Te próbálsz egészségesen táplálkozni és rendszeresen sportolni, de nagyban megnehezíti a helyzetedet, hogy amíg te este a friss lazacos salátádat majszolod, a párod egy gőzölgő pizzát nyom be vacsorára? Ráadásul ennek következtében a formája sem valami jó?

Mikor a tanács nem elég

Légyszi, kezdj el diétás ételeket enni és rendszeresen sportolni!” – jó lenne, ha ez a felhívás már elegendő lenne ahhoz, hogy a szerelmed is átálljon az erő jó oldalára egészséges életmódra, de mindannyian tudjuk, hogy ez sajnos nem így működik.

Ráadásul, ha célzásokat teszel arra, hogy például pocakot eresztett, csak belegyalogolsz az önbizalmába, és ez az egész kapcsolatra rossz hatással lehet. Az sem jó, ha kondibérletet kap ajándékba, vagy elkezded rátukmálni a diétás fogásokat.

Akkor mégis mit tehetsz? Most segítünk!

Te tervezd a menüt!

Készíts rendszeresen finom vacsorát, így nem merül fel annak a lehetősége, hogy valamilyen kalóriadús kaját rendeljetek. Persze ne egy zöldsalátával indíts nála, de biztosan értékeli majd, ha sütsz neki valamilyen finom húst zöldséges-rizses körettel.

De az is jó ötlet, ha nagyobb adaggal készülsz, így vihet a diétásabb fogásból még másnap ebédre is, és kihagyhatja a zsírban tocsogó ételeket az irodai kantinban! Ha pedig mindig van otthon egy kis gyümölcs, abból is elrejthetsz egy keveset a táskájában.

Szervezz aktív programokat!

A hétvégi mozizás vagy fagyizás helyett inkább kirándulni vagy úszni invitáld, és amikor csak teheted, aktívabb programokat válassz. 

Így a tudta nélkül veheted rá több mozgásra, és még csak erőszakosnak sem tűnsz majd.

Ugye, milyen trükkös?

Sportoljatok együtt!

Ha úgy érzed, hogy járható út, és nem veszi rossz néven, kérd meg hogy fussatok együtt!

De az is jó ötlet, ha azért hívod magaddal, mert félsz már este a sötétben, és nem azért, mert nem vagy elégedett a testével.

Ezzel tehát nem az önbizalmát nyomod le, hanem épp, hogy feltuningolod!

Rendszerességre fel!

A pasik hajlamosak arra, hogy egész nap nem esznek semmit, majd hazaérve tömnek magukba egy csomó ételt.

Ha elmagyarázod neki, hogy ez miért és mennyire rossz, magától is változtatni akar majd rajta.

Nehéz ügy, de akár üzenetben is rendszeresen emlékeztetheted, hogy hamarosan itt az idő enni valamit, így pár nap alatt magától is hozzászokik majd.

Csapd be (persze csak kegyesen)!

Ha van kedvenc édessége, vagy bármilyen étele, cselezd ki, és készítsd el egészségesebb összetevőkből.

A sima liszt helyett jöhet a zabliszt, cukor helyett édesítőszer, vaj helyett pedig mondjuk kókuszzsír.

Ne cseréld le azonnal az összeset, csak szép lassan, hogy ne legyen annyira érzékelhető a változás, és fokozatosan szokjon hozzá.

A palacsintánál, piskótánál, vagy bármilyen sütinél működhet. De a főzelékeknél például észre sem veszi majd, hogy sima liszt helyett másfélével sűrítesz. Jó, mi?

Motiváld!

Természetesen már az is hatalmas löketet ad neki, ha látja, hogy te milyen kitartó vagy, hogy minden reggel korán kelsz az edzésed miatt, hogy diétás kajákat eszel, és ez már az alakodon is meglátszik.

Biztos nem akarja, és az egója sem engedné, hogy teljesen elhúzz mellette, így biztosan szeretné tartani veled a lépést.

Folyamatosan dicsérd, ha már látszik rajta a változás, és említsd meg neki, milyen jól néznek ki a duzzadó izmai!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást