Haj / Stílus

A fodrászok szerint: helyes hajápolás a strandolós időszakban

A fodrászok szerint: helyes hajápolás a strandolós időszakban

Egyre szárazabb, fénytelenebb a hajad? Nyáron nem könnyű megőrizni a hajkoronánk selymességét ezért utána néztünk, mit javasolnak a strandolós napsütötte hónapokra a fodrászok! 

1. Mélykondicionálás

Balzsamot minden hajmosás után érdemes tenni a hajra, de nyáron fontos a különleges ápolás. Egy vízparton töltött nap után ajánlott felkenni egy pakolást, amit tíz percig hagyunk rajta öblítés előtt.

Egy ilyen hajmaszk táplálóbb, mint a sima balzsamozás, így nemcsak a haj elvesztett nedvességét adja vissza, de az esetleges nap és víz okozta roncsolódást is egyből helyrehozza.

Utazásra érdemes magunkkal vinni pár tasak kis kiszerelésű hajmaszkot, mely szinte nem is foglal helyet, mégis nagyon fontos a hajápolás szempontjából. 

2. Konty vagy fonat

A haj bizony hajlamos összegubancolódni, minél hosszabb, annál inkább. Egy átlagos munkanap után is ki kell fésülnünk este a loboncunkat, pláne egy strandolás után. Ha a hajad egész nap fújja a szél, ráadásul többször vizes lesz, mikor fürdeni mész és a nap is szárítja, estére egy hosszabb hajnál a gubanc-helyzet egészen komoly lehet. Ez ellen nagyon egyszerű védekezés, ha hajunkat szépen összefogjuk, akár kontyba, vagy egy fonatba. Így nemcsak a kócosodás ellen véded, hanem biztos lehetsz benne, hogy egész nap remek a frizurád.

3. Kókuszolaj

A tengerparton pálmafák árnyékában szürcsölhetjük a kókusztejet, de ez csodanövény nemcsak elfogyasztva tesz jót nekünk, a kókuszolaj ugyanis nagyon jó a hajra is. Ha úgy érzed, hogy az elemek kiszárították a hajad, tapintása sprőd és száraz, tegyél fel estére egy kókuszzsír-maszkot. Ha nincs lehetőséged egy egész éjszakát a pakolásban tölteni, pár óra is csodákra képes.

Fogj a kezedbe egy kis kókuszzsírt, melegítsd fel annyira, hogy kenhető legyen és szépen oszlasd el a hajadon.

Lemosás után érezni fogod a különbséget, hiszen hajad hidratált és puha tapintású lesz. 

4. Napfényvédelem, nemcsak a bőrre

A vízpartra nem indulunk el naptej nélkül, de hajunkat hajlamosak vagyunk elhanyagolni ebből a szempontból, pedig az erős UV sugárzás rá is ugyanolyan káros. A víz, a szín és az erő ugyanúgy eltűnhet a hajból, ha nem védjük megfelelően. Sokan nem is tudják, pedig már a hajra is kapható napfényvédő.

Annak, hogy a nap kiszívja hajunk színét, talán egyedül csak a szőkék örülnek, mindenki más azt szeretné, hogy hajszíne ugyanolyan mély és élénk maradjon, mint a nyaralás előtt. Ma már szerencsére jó minőségű napfényvédő spray-k kaphatóak, amik nemcsak az UV sugarak ellen védenek, hanem táplálják is a hajat. 

5. Tisztítsd és védd

Nyáron nem zsírosodik olyan gyorsan a haj, de ennek ellenére nem szabad elhanyagolni a hajmosást, a pakolások, maszkok és más hajvédő szerek hatóanyagai ugyanis csak a tiszta szálakba tudnak megfelelően beleépülni. A tengervízből maradt sót is fontos kimosni a hajból, illetve ha uszodában vagy strandon voltunk, akkor a klórt is.

Nyáron kifejezetten ajánlott az olyan hajápoló spray-k használata, amiket nem kell kiöblíteni, hanem csak hajmosás után a nedves hajra fújni.

Ezen kívül meg kell említenünk, hogy a belső hidratálás is fontos, úgyhogy figyelj oda arra, hogy a melegben elég vizet igyál.

Képek forrása: KrisCole/Depositphotos.comMilanMarkovic/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást