Haj / Stílus

A heti hajápolási rutin, amit követned kell az egészséges tincsekért

A heti hajápolási rutin, amit követned kell az egészséges tincsekért

Az egészséges és csillogó haj nem kíván méregdrága ráfordítást, hiszen az is elég hozzá, ha egy picit odafigyelsz a megfelelő ápolásra és védelemre. A következő ötlépcsős hajápolási praktikához csupán a sarki boltban is fellelhető alapanyagok kellenek, illetve még egy dolog: idő. Ahhoz, hogy a hajad megfelelően táplált legyen a folyamat végére, legalább egy fél napra lesz szükséged, ezért érdemes a hétvégére időzítened a hajkúrát.

Olajos „életerő” pakolás

A pakoláshoz használhatsz olívaolajat, kókuszzsírt, ricinusolajat, de kombinálhatod is őket, hogy fokozd a hatásukat. Ezek mind szuperül hidratálják a száraz, igénybevett hajat, ráadásul nagyon könnyen és alacsony áron szerezhetőek be.

Melegítsd fel a választott olajat, hogy még jobban kifejthesse hatását, majd kezdd el felvinni a hajvégekre. A pakolást soha ne rakd közvetlenül a fejbőrödre, mert nem fog tudni lélegezni, és meggyengülnek a hajhagymák.

A még olajos kezeddel masszírozd át a fejbőrödet 4-5 percig; ez beindítja a vérkeringést és serkenti a hajnövekedést. Ha kész vagy, csavard be a hajad egy törölközőbe, és hagyd így 5-6 órán át. Ennyi idő kell az olajoknak, hogy kifejtsék a hatásukat.

Kétlépcsős hajmosás

Mindenhol alaposan nedvesítsd be a hajad, majd első lépésben gondosan mosd meg a hajtövedet egy normál hajra való samponnal.

Ezután jöhetnek a hajvégek, amihez egy olajosabb állagú sampont használj!

Amennyiben szükségesnek érezd, az utolsó lépést ismételd meg.

Hidratálj!

Minden hajmosás után használj valamilyen kondicionálót.

Mielőtt balzsamot tennél a hajadra, töröld meg egy kicsit törölközővel – a száraz hajszálak jobban felveszik a tápanyagot, mivel a rajtuk található kis kelyhecskék a dörzsölés hatására megnyílnak.

Balzsamot csak és kizárólag a hajvégekre tegyél, maximum a hajad közepéig, de a fejtetőre semmiképp. Hagyd hatni pár percig, majd alaposan öblítsd le.

Az utolsó öblítést mindig langyos vagy hűvös vízzel végezd, hogy összehúzd a pórusokat és így megakadályozd a zsírosodást.

Hagyd pihenni!

Ha teheted, ezen a napon ne szárítsd és ne formázd a hajadat, hagyd, hogy tovább regenerálódhasson.

A még vizes hajat ne fésüld meg, mert a nedves szálakba jobban beletapad a fésű, és így még több hajszálat húzol majd ki, mint amennyi magától is kiesik egy hajmosást követően.

Ha mégis meg akarsz fésülködni, akkor egy dús sörtéjű kefével tedd – a hajvégeknél kezdd a fésülést úgy, hogy a másik kezeddel fogod a fésülni kívánt tincset.

Utógondozás

A még picit nedves vagy egészen száraz hajvégekre – de csak a hajvégekre! – tegyél egy kis argánolajat vagy azt tartalmazó mosás utáni hajvégápolót.

Egy keveset tegyél a tenyeredre, alaposan oszlasd el, és csipkedő mozdulatokkal vidd fel a hajvégekre.

Ha túl sokat raksz belőle, akkor nagyon elnehezülnek és zsírosak lesznek a hajvégeid, egy kevéstől viszont szépnek és egészségesnek fog látszani a hajad, mintha épp most vágattál volna belőle.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást