Ahány konyha, annyiféle lecsó létezik. Sokaknál nagyon fontos helyet foglal el a receptje a családi legendáriumban (ahogy a nagyi csinálta…). A történetét nem igazán tisztázták még eddig, bármekkora igyekezet övezte is ezt az ételklasszikust. Utánajártunk, hogyan szeretjük elkészíteni, és még az én családi receptemet is elárulom. Amikor férjhez mentem, hoztam a családi receptet, amit aztán felturbóztunk a férjem édesapjának isteni receptjével, és így a kettőből lett egy, ami a sajátunk.
2/5 Alaprecept
Zsíron hagymát pirítunk, megszórjuk 2 teáskanál őrölt pirospaprikával, levesszük a tűzről, hogy ne égjen meg, fél dl vízzel felengedjük. Hozzáadunk 1 kiló feldarabolt paprikát, fél kiló paradicsomot, és együtt főzzük. Van, aki semmi mást nem tesz bele, csak sót és borsot, majd máris tunkolja egy jó nagy szelet kenyérrel, másoknak viszont kell bele egy kis virsli vagy kolbász, esetleg mindkettő.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!