Sokak kedvence ez a torta. S nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem csak banánnal finom, más gyümölcsökkel is próbálkozhatunk. A krémbe is tehetünk a gyümölcsből.
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás 1 evőkanál barnacukor 3 púpozott evőkanál liszt 2 evőkanál étolaj 1 evőkanál holland kakaópor 1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl növényi tejszín (a Hulalát ajánlom, ehhez nem kell fixáló, és tartós lesz a hab) 8 dkg csoki reszelék
+
3-4 banán citromlé
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a barnacukorral habosra keverjük, belecsurgatjuk az olajat.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd beledolgozzuk a tojásos masszába.
Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot.
A tésztát sütőpapírozott formában 170 fokon megsütjük. Kb. 30 perc kell neki.
A tésztát hűlni hagyjuk.
A torta tetejére „rajzolunk” egy kört a külsejétől másfél centiméternyire. Kb. 2 cm mélyen kiszedjük a tésztát a peremet kihagyva.
Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, citromlével megkenjük, majd a tésztára fektetjük.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd belekeverjük a csoki reszeléket.
A csokis habot félgömb alakban a banános tésztára halmozzuk.
A morzsolt tésztával mindenhol befedjük a habot, enyhén rányomkodjuk.
Olyan lesz, mint egy vakondtúrás. Innen ered a torta neve. Díszíthetjük a tortát csoki figurával, vagy stílusos gumicukorral.
Egy éjszakára mindenképpen tegyük be a hűtőbe.
A tészta megpuhul, nem morzsálódik, könnyen szeletelhető lesz.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!