Dekor / Otthon

Üzenj magadnak! – A legjobb szöveges faldekorációk

Üzenj magadnak! – A legjobb szöveges faldekorációk

Ha te is a szövegek, idézetek, betűk szerelmese vagy, esetleg csak szívesen üzennél magadnak minden nap valami pozitívat, akkor érdemes elgondolkodnod egy szöveges dekoráción a faladra. Mutatunk néhány technikát, amellyel te is könnyedén elkészítheted ezeket az idézeteket.

Festéssel

Természetesen a legkönnyebb megoldás, ha a választott szöveget ráfested a falra.

Ahogy a képen látható J.K. Rowling idézetnél is – amelyet ajánlunk bárki falára, aki a hölgy könyveinek nagy rajongója –, akár egy szép metálfényű, arany, ezüst festékkel felfestheted a szöveget a falra, és ezt körbedekorálhatod az idézetnek megfelelő mintákkal is.

Ha nem bízol túlzottan a kézügyességedben, és nem esnél rögtön neki festékkel a falnak, rajzold előre a mintát és a szöveget, akár kartonból kivágott sablonokkal.

Felírótáblákkal

Ha nem szereted a túl állandó dolgokat, akkor elég beszerezned néhány szép felírótáblát, amelyeket a falra rögzítve olyan kereteket kapsz, melyekben cserélni tudod az üzeneteket.

Rajzolj, fess vagy akár nyomtass magadnak pozitív szövegeket, idézeteket, és ezeket az aktuális kedvednek megfelelően váltogasd akár minden héten vagy minden nap.

Dívás megoldás

Ha igazi dívának érzed magad, vagy csak szimplán egy nagyon lányos üzenettartót szeretnél magadnak, akkor egy csipeszes vállfára és némi csillogó flitterre lesz szükséged, hogy elkészíthesd magadnak.

A vállfára ragaszd fel a flittereket, és egy szeg segítségével akaszd is fel a falra, majd a felírótáblás verzióhoz hasonlóan készítsd el a pozitív, önbizalmat kölcsönző üzenetedet, majd csíptesd is fel.

Ennél a megoldásnál is váltogathatod az üzeneteket akár minden héten.

Borítsd be a falat!

Ha több kedvenc idézeted van, vagy több pozitív üzeneted lenne magad számára, miért állnál meg egy szövegnél?

Ha elég letisztult, nem túl zsúfolt a szobád, válassz ki egy tetszőleges falat, és ess neki egy adag festékkel: fess fel minden olyan üzenetet, amelyet szívesen látnál akár minden nap.

Keress egy szép betűtípust az interneten, amelyet könnyen le tudsz másolni, és az összes szöveget írd ezzel, de akár különböző típusokat is kombinálhatsz.

Szerintünk a legjobb, ha egy-két színnel dolgozol, mert ennél a verziónál kicsit kaotikus lehet az összhatás, ha még teljesen színesben is alkotod meg.

A kedvenc játék inspirálta

Bizonyára te is ismered a Scrabble nevű játékot, ahol szavakat kell kirakni egy táblára, amelyben a betűk különböző pontokat érnek.

Ha fából kisebb négyzetekre ilyen stílusban festesz betűket, akár a szobád falára is készíthetsz belőle inspiráló üzenetet.

Készülhet úgy a dekorációs, hogy egy egész mondatos idézetet vagy üzenetet írsz fel ezzel a technikával a falra, de akár a játékhoz hasonlóan, keresztrejtvényszerűen olyan pozitív szavakat is építhetsz egymásba, amelyek tartalma sokat jelent neked.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást