Ünnepi boeuf-saláta Erdélyből

Ünnepi boeuf-saláta Erdélyből

Címlap / Életmód / Receptek / Ünnepi boeuf-saláta Erdélyből

Ennél a receptnél nincsenek pontos mennyiségek. Egyszerűen a húslevesből maradt csirke húst és zöldségeket használjuk fel.

Hozzávalók:
– kb. 1 kg főtt csirkehús (comb, mell)
– 2-3 főtt burgonya
– 5 főtt sárgarépa
– 30 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó
– 4-5 db. ecetes uborka
– mustár
– petrezselyemzöld
– só, bors, vegeta

Elkészítése:
A főtt húst összevágjuk apróra (természetesen előtte kicsontozzuk). Ugyanúgy apróra vágjuk a főtt sárgarépát, ecetes uborkát, burgonyát.
Hozzáadjuk a zöldborsót, 2-3 kiskanál mustárt. Fűszerezzük sóval, kis borssal és vegetéval.
Kikeverünk két tojás sárgájából majonézt (vagy készen vásárolt majonézt használunk).
A majonéz 3/4-ét hozzáadjuk az apróra vágott zöldséges húshoz és jól összekeverjük.
A keveréket kitesszük egy tálra, elsimitjuk majd rákenjük egyenletesen a majonézt. Díszítjük petrezselyemzölddel, zöldség csíkokkal, formákkal.

Bien Tipp:
Hámozzunk le egy paradicsomot, majd a héját tekerjük össze rózsa formára. Nagyszerű dísze lesz a salátának. (Képen nem látható)

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!