Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts

Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts

Címlap / Életmód / Egészség / Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts / 2. oldal

A Moderna és az Pfizer / BioNTech oltóanyaga, a két, az Egyesült Államokban is engedélyezett oltás a legtöbb esetben megakadályozza a tüneti fertőzéseket. Azonban még mindig nem világos, hogy megállítják-e a tünetmentes fertőzést.

Ha valaki tünetmentes, akkor is lehet pozitív a Covid-19-tesztje, és még oltás esetén sem zárható ki, hogy terjesztheti a vírust. Ezért jelenleg az az iránymutatás, hogy még az oltottaknak is maszkot kell viselniük. Lehet, hogy egy személy tünetmentes hordozó lehet, és a vírus az orrjáratában van, így amikor lélegzik, beszél vagy tüsszög, akkor is továbbadhatja az új koronavírust másoknak, akik esetleg még nem kapták meg az oltást.

Fauci elmondta, hogy ő és lánya, akiket teljesen beoltottak, továbbra is követik a szokásos szociális távolságtartási és karanténszabályokat, mielőtt találkoznának.

„Kétszeresen oltott vagyok. A lányom is kétszeresen oltott.

Mikor legutóbb hazajött, 14 napra karanténba került. Nagyon nagy dolog volt végre egyazon szobában tartózkodni a lányommal. Azt hiszem, ez változni fog” – mondta Fauci.

„Mi értelme van az oltásoknak, ha nem az, hogy ismét minden normális lehessen?” – tette hozzá a járványügyi szakértő.

Jelenleg itthon is ugyanazok a szabályok érvényesek az oltottakra, mint azokra, akik még nem kapták meg az oltásaikat, de várható, hogy ez változni fog. Szóba került az oltási igazolás kiadása, amely bizonyos mentességeket garantál majd, ám a pontos részletekről egyelőre nem lehet biztosat tudni.

Oldalak: 1 2

»

9 hozzászólás

 • Yamakawa
  2021.02.17., 09:00

  Komolytalan az egész. Csodálkoznak, hogy csekély az oltási hajlandóság. Nem biztos, hogy megvéd, valószínűleg tovább is adhatod (akkor minek az oltásikönyv, meg a megkülönböztetés), talán enyhíti a tüneteket (ami a betegek 85% enyhébb mint egy influenza). Egy év alatt nem lehet kifejleszteni és alaposan letesztelni egy vakcinát, úgyhogy a gyakorlatban derül ki hogy a különféle szerek milyen hatással lesznek a beoltottokra. Úgyhogy hajrá bátor barátaim teszteljétek, mi pedig figyelünk. Amúgy meg az Európa Tanács nemrég elfogadott határozata tiltja az emberek megkülönböztetését aszerint, hogy be van e oltva vagy sem.

  Válasz
  • Misik Aladárné
   2021.05.11., 16:35

   👍👍👍

   Válasz
 • Yamakawa
  2021.04.20., 14:05

  An….. Pi….t! :=((

  Válasz
 • Misik Aladárné
  2021.04.26., 16:16

  Én is ezt gondolom!!!👍👍👍👍🤗🤗🤗

  Válasz
 • opettaja
  2021.04.27., 11:10

  Lehet ezt gondolni. Lehet megfertőződni. Lehet a fertőzésbe belehalni És lehet a fertőzést túlélni. Lehet ezutóbbira nagyobb esélye van a beoltottaknak. Lehet? Izrael, Anglia, Málta, Kína stb. statisztikái mindenesetre ezt mutatják…

  Válasz
 • Polyhosné Balogh Judit
  2021.05.04., 21:52

  Senki nem tud semmit. Összevissza beszélnek. Kevés az idő a védőoltások kifejlesztésére. Csak kisérleznek rajtunk. Én márciusban kaptam Astra zeneca-t. Majd a másodikat június közepén kapom. Aki februárban kapta annak egy hónap mulva adták a másodikat. Annak a fényében változik a véleményük,hogy milyen és mennyi oltásuk van. Itt az ember nem számít. És ki tudja meddig hat ez az oltás? A nyári szezonra? Utána kezdődik egy rémesebb időszak?

  Válasz
 • Szaniszló Zoltán
  2021.05.11., 15:22

  Akit már beoltottak,ők a védettek az igazolványuk szerint.Akkor nem kell félniük azoktól,akik nincsenek beoltva!Mert ők már védettek.Azokat akik próbálták betartani a szabályokat,és az elmúlt másfél évben nem kapták el a covid vírust,mert nem jártak sehova,talán csak a boltba,meg szerencséjük volt,nekik tiltották meg,hogy bemenjenek egy állatkertbe vagy egy étterembe,stb.Ezekkel a beszabályozásokkal nem sokat tudnak elérni azoknál akiknek eddig sem tellett ilyesmire.Éljük az életet,élvezzük amíg lehet!!!

  Válasz
  • Szazegyhazy Loni
   2021.05.12., 12:10

   Elárulom, hogy nem csak azok kapták el a vírust, akik nem vigyáztak magukra – ez az áldozathibáztatás tipikus esete! Én pl. a gyerektől kaptam el, aki a középiskolából hozta haza még az online oktatás előtt október közepén. Annak ellenére lettem beteg, hogy tavaly március óta itthonról dolgozom és nem járunk sem állatkertbe, sem étterembe, de vásárolni is inkább csak online – vigyáztunk magunkra, de én így jártam és cseppet sem érzem hibásnak magam azért, hogy a beteg gyerekemet meg mertem közelíteni 1,5 m-nél jobban.

   Válasz
   • Szaniszló Zoltán
    2021.05.13., 13:03

    Kedves Kommentelő!
    Ön valamit nagyon félreértett!
    Én nem hibáztattam senkit abban amit leírtam.A lényeg az,hogy amit eddig nem csináltál azt nem lehet megtiltani,hogy ezután se csináld. Arra,hogy ki kapta el,vagy ki nem a vírust,egy szóval sem utáltam.

    Válasz

Írj egy hozzászólást