Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts

Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts

Címlap / Életmód / Egészség / Íme az új szabályok a beoltottaknak: ezekre számíts

A maszkviselés, a távolságtartás vagy éppen a karantén szabályai jelenleg azokra is érvényesek, akik már minden oltásukat megkapták, de egyre többeket foglalkoztat a kérdés: mikor várható egy új protokoll kidolgozása azok részére, akik már védettséget szereztek?

Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi tanácsadója szerint hamarosan elkészülhet az iránymutató.

Fauci az Amerikai Tudomány Fejlődéséért Egyesület ülésén beszélt erről, amikor a 91 éves Esther Cohen megkérdezte tőle, hogy ő és barátai – akik mind megkapják mindkét oltóanyagot – biztonságosan folytathatják-e a megszokott mah-jongg játékaikat.

Fauci, az USA-beli Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója elmondta, hogy nincs CDC-útmutatás arról, hogy mit kell tenni, ha mindkét oltási dózist megkapott emberek csoportja szeretne összegyűlni. (A CDC, vagyis a Centers for Disease Control and Prevention a nemzeti közegészségügyi intézet az Egyesül Államokban.) A jelenlegi CDC tanács az, hogy továbbra is viseljenek arcmaszkot, és ha lehetséges, tartsanak két méteres távolságot a másiktól.

„De hiszem, hogy ez változni fog” – mondta Fauci, hozzátéve, hogy a kérdésről már egyeztetnek a CDC-nél.

Az elővigyázatosság továbbra is fontos

Az oltások az Egyesült Államokban december 14-én kezdődtek. Mára már a lakosság több mint fele megkapta legalább az első Covid-19 vakcináját.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

9 hozzászólás

 • Yamakawa
  2021.02.17., 09:00

  Komolytalan az egész. Csodálkoznak, hogy csekély az oltási hajlandóság. Nem biztos, hogy megvéd, valószínűleg tovább is adhatod (akkor minek az oltásikönyv, meg a megkülönböztetés), talán enyhíti a tüneteket (ami a betegek 85% enyhébb mint egy influenza). Egy év alatt nem lehet kifejleszteni és alaposan letesztelni egy vakcinát, úgyhogy a gyakorlatban derül ki hogy a különféle szerek milyen hatással lesznek a beoltottokra. Úgyhogy hajrá bátor barátaim teszteljétek, mi pedig figyelünk. Amúgy meg az Európa Tanács nemrég elfogadott határozata tiltja az emberek megkülönböztetését aszerint, hogy be van e oltva vagy sem.

  Válasz
  • Misik Aladárné
   2021.05.11., 16:35

   👍👍👍

   Válasz
 • Yamakawa
  2021.04.20., 14:05

  An….. Pi….t! :=((

  Válasz
 • Misik Aladárné
  2021.04.26., 16:16

  Én is ezt gondolom!!!👍👍👍👍🤗🤗🤗

  Válasz
 • opettaja
  2021.04.27., 11:10

  Lehet ezt gondolni. Lehet megfertőződni. Lehet a fertőzésbe belehalni És lehet a fertőzést túlélni. Lehet ezutóbbira nagyobb esélye van a beoltottaknak. Lehet? Izrael, Anglia, Málta, Kína stb. statisztikái mindenesetre ezt mutatják…

  Válasz
 • Polyhosné Balogh Judit
  2021.05.04., 21:52

  Senki nem tud semmit. Összevissza beszélnek. Kevés az idő a védőoltások kifejlesztésére. Csak kisérleznek rajtunk. Én márciusban kaptam Astra zeneca-t. Majd a másodikat június közepén kapom. Aki februárban kapta annak egy hónap mulva adták a másodikat. Annak a fényében változik a véleményük,hogy milyen és mennyi oltásuk van. Itt az ember nem számít. És ki tudja meddig hat ez az oltás? A nyári szezonra? Utána kezdődik egy rémesebb időszak?

  Válasz
 • Szaniszló Zoltán
  2021.05.11., 15:22

  Akit már beoltottak,ők a védettek az igazolványuk szerint.Akkor nem kell félniük azoktól,akik nincsenek beoltva!Mert ők már védettek.Azokat akik próbálták betartani a szabályokat,és az elmúlt másfél évben nem kapták el a covid vírust,mert nem jártak sehova,talán csak a boltba,meg szerencséjük volt,nekik tiltották meg,hogy bemenjenek egy állatkertbe vagy egy étterembe,stb.Ezekkel a beszabályozásokkal nem sokat tudnak elérni azoknál akiknek eddig sem tellett ilyesmire.Éljük az életet,élvezzük amíg lehet!!!

  Válasz
  • Szazegyhazy Loni
   2021.05.12., 12:10

   Elárulom, hogy nem csak azok kapták el a vírust, akik nem vigyáztak magukra – ez az áldozathibáztatás tipikus esete! Én pl. a gyerektől kaptam el, aki a középiskolából hozta haza még az online oktatás előtt október közepén. Annak ellenére lettem beteg, hogy tavaly március óta itthonról dolgozom és nem járunk sem állatkertbe, sem étterembe, de vásárolni is inkább csak online – vigyáztunk magunkra, de én így jártam és cseppet sem érzem hibásnak magam azért, hogy a beteg gyerekemet meg mertem közelíteni 1,5 m-nél jobban.

   Válasz
   • Szaniszló Zoltán
    2021.05.13., 13:03

    Kedves Kommentelő!
    Ön valamit nagyon félreértett!
    Én nem hibáztattam senkit abban amit leírtam.A lényeg az,hogy amit eddig nem csináltál azt nem lehet megtiltani,hogy ezután se csináld. Arra,hogy ki kapta el,vagy ki nem a vírust,egy szóval sem utáltam.

    Válasz

Írj egy hozzászólást