Ezzel a módszerrel végre türelmes emberré válsz. Kipróbálod?

Ezzel a módszerrel végre türelmes emberré válsz. Kipróbálod?

Címlap / Életmód / Lélek / Ezzel a módszerrel végre türelmes emberré válsz. Kipróbálod?

Felgyorsult világunkban az egyik legnehezebb probléma, a türelmetlenség. Gyorsítanánk mindent, amit kigondolunk és azt is, ahogyan azt el akarjuk érni. Elvárjuk, hogy abban a pillanatban teljesüljön minden akkor, amikor azt megálmodtuk. De van, hogy a dolgok nem csak úgy megtörténnek, hanem hagynunk kell időt adnunk a dolgoknak.

Amikor felismered, hogy az vagy

A mindennapos rutinban, sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi dologban és szituációban vagyunk türelmetlenek. Csak pörgetnénk az idő kerekét, hogy azonnal teljesüljön minden, amit kigondolunk, és akkor is, amikor valamit el akarunk érni.

Szeretnénk, hogy másodpercek alatt haladjon a boltban a várakozók sora. Az előttünk lévő autóvezetőnek dühöngve könyörgünk, a saját kocsinkban, hogy menjen már gyorsabban. Amikor fogyókúrázunk, a plusz kilókat hirtelen tüntetnénk el. Azonnali választ akarunk egy elküldött üzenetre.

És amikor nem gyorsan történnek a dolgok, akkor feszültté válunk, frusztráltak és ingerlékenyek leszünk.

Megváltozik a fizikai állapotunk, megjelenik a gyomorgörcs, az erős szívdobogás, és izzadunk. A hatása kiütközik az egészségi állapotunkra is, és ebben az ideges állapotunkban, még a környezetünkben lévőket is bántjuk, mert jó szándékkal, ők csak megnyugtatnának minket, mi meg cserébe ordibálunk.

Majd amikor felismerjük, hogy mennyire türelmetlenek voltunk és agresszívak másokkal, akkor dolgozni kezd a lelkiismeretünk, hogy mennyire elszúrtuk. Önismeretünk gyakorlásban, megtettük az első lépcsőfokot azzal, hogy beismertük, hogy türelemmel van egy kis gondunk. Ideje további fokokat lépnünk.

Gyakorlás

Egy varázspálcával sajnos nem tüntethetjük el magunkból a türelmetlenséget, de egy kis tudatossággal szinte teljesen felszámolhatjuk azt! Ahhoz, hogy a türelmünket gyakoroljuk, új szokást építsünk a mindennapjainkba. Álljunk úgy hozzá, hogy életmódot változtatunk. Nem arról van szó, kolostorba kell vonulnunk, hogy Buddhává válnunk – erre könnyebb megoldások is vannak.

  1. Először is, ismerjük fel azokat a helyzeteket, amikor stresszessé válunk. És lehetőleg kerüljük el. De, ha mégsem tudjuk kikerülni, akkor emlékeztessük magunkat olyankor, amikor türelmetlenek vagyunk, hogy éppen önrombolásban vagyunk, és ne okozzunk további károkat. 

2. Számoljunk el tízig, mielőtt kimondanánk vagy megtennénk dolgokat. Sokszor hallgatni bölcsebb, mint átgondolatlanul jártatni a szánkat.

3. Tegyük meg, amit lehet, hogy ellazuljunk. Hallgassunk relaxációs videókat/zenéket, amik a lazításban segítenek.

4. A türelmetlenség felismerése mellett, az is fontos, hogy megismerjük azt is, ami türelmessé tesz. Nekem ez egyértelműen a séta, amit igyekszem minden nap beiktatni a napi rutinomba. Neked lehet, hogy egy finom kávé és egy kis relaxációs zene, esetleg néhány frissítő jóga gyakorlat.

Dmitry Belyaev/istockphoto.com

Azt az energiát, amit arra fektetnénk, hogy valaki, vagy valami miatt bosszankodunk, cseréljük le testmozgásra, hogy a hasznunkat szolgálja. Az olyan helyzeteket, amikre nincs hatásunk, mint például a sorban állás, totyogó autóvezető, azokat csak engedjük el.

Kezdjük el egy másik szemüvegben nézni, azokat a dolgokat, amik addig csak az idegeinket borzolták.

Biztosan rengeteg szituáció van azok között amik múltban történtek, és felesleges türelmetlenkedést okoztak. Ezekre visszagondolva, jogosan buktunk ki miattuk? Egyáltalán, megérte akkor bosszankodnunk? A válasz valószínűleg az lesz, hogy nem érte meg. És az életben még rengeteg dolog miatt megtehetjük, hogy türelmetlenné váljunk.

Ezért fontos, hogy ismerjük fel, ami kiváltja, és azt is, ami segít rajta, és gyakoroljuk minden nap azért, hogy türelmesebbé váljunk.

Idővel az életünk harmonikusabbá kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé válik.

Iktassuk ki az életünkből a negatív és romboló hatású dolgokat, amikből nem profitálunk. És ha hiszünk a közmondásnak, hogy „türelem rózsát terem”, akkor építsük meg a saját virágos kertünket. Kitartással, nyugalommal, és rengeteg hasznos energiával. És a jutalmunk biztosan nem marad el. Mert akárhogyan nézzük, a fű sem nő soha gyorsabban attól, ha húzzák. És ez csak rajtunk múlik, hogy rövidebb lesz vagy hosszabb.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!