Trükkös karcsúsító ruhadarabok, ha kikerekedtél a karantén alatt

Trükkös karcsúsító ruhadarabok, ha kikerekedtél a karantén alatt

Címlap / Stílus / Divat / Trükkös karcsúsító ruhadarabok, ha kikerekedtél a karantén alatt

Kilók és evés szempontjából olyan volt a karantén sokak számára, mint egy hosszan elnyúló karácsonyi időszak: feljöttek a párnácskák és a nyári bikinialak vágyálma is némileg eltolódott… Ilyenkor jönnek jól a különböző öltözködési praktikák, amik a moderált súlyfelesleget feltűnés nélkül el tudják rejteni.

Mell alatt húzott ruhák

Minden alkaton jól mutatnak a mell alatt húzott ruhák, ide értve az alma alkatú nőket is, akiknek egyáltalán nem javasolt, hogy derékban passzos fazonokat viseljenek. Azonban egy ilyen összeállítással akkor sem tudsz melléfogni, ha pl. körte alkatod van, ugyanis a mell alatt húzott ruhák remekül karcsúsítanak. Nem utolsó szempont az sem, hogy nagyszerűen elrejtik a felesleget a has környékén éppúgy, mint a csípő és fenék tájékán.

Akár ruháról, akár egy kényelmes blúzról van szó, a mell alatt húzott szabásvonal igazi áldás a teltebb nők és azok számára, akik letagadnának pár kiló pluszt.

Ez a fazon úgy takarja el a felesleget, hogy nem rejti bő lebernyegek alá az alkatodat, és éppen ennek köszönhető az előnyös hatása. Bátran viseld rövidre szabott kiskabáttal, vagy kardigánnal, ezek ugyanis még jobban karcsúsítanak és még nagyon divatosak is a szezonban.

 

1. Orsay, 2. abutik.hu, 3. joyzone.hu (háttérkép: Hollanddesign/pixabay.com)

Előnyös nyári tunikák

A farmerek könnyen szűkössé válhatnak, ha felszedtél pár kilót, így aztán nem csak kényelmetlen, hanem előnytelen viseletet is jelentenek. Nem túl jó ötlet beleerőltetned a pocakodat, ha egyébként sem érzed jól magadat bennük – ami kitüremkedik, az sajnos nagyon feltűnővé válik. Ahelyett, hogy lecserélnéd a komplett ruhatáradat, érdemesebb az átmeneti szezonban egy feszesebb, jobban tartó cicanadrág mellett voksolnod, amit persze hosszított felsővel ajánlott viselned.

A felső hossza rövidülhet abban az esetben, ha nem egy sima cicanadrágot, hanem zsebekkel ellátott, sztreccses leggingst választasz, illetve hosszított kardigánnal, kimonóval viseled a felsődet.

Amennyiben inkább csípőre, fenékre hízol, nyugodtan válaszd a derékszabású blúzokat, alma alkat, hason koncentrálódó súlyfelesleg esetében viszont jobban jársz a korábban is említett, mell alól bővülő darabokkal. 

 

1. bonprix.hu, 2. aboutyou.hu, 3. Bershka (háttérkép: Hollanddesign/pixabay.com)

Trükközés a színekkel és a mintákkal

Nem csak a megfelelő alapdarabok összeválogatásával teheted karcsúbbá a megjelenésedet, hanem a színek és a minták tudatos megválasztásával is. A számodra problémás részeken jobban jársz, ha sötétebb alapszíneket viselsz, így pl. jó választás lehet egy fekete vagy sötét tónusú nadrág, ha a fenekeden jelenik meg a túlsúly. A borongós összhatás elkerülése érdekében viselj apró mintás, esetleg hosszanti csíkozású blúzt és színes kardigánt!

Így nem kell lemondanod a vidám, nyári szettekről, de azon sem kell aggódnod, hogy előnytelen lesz az összeállításod.

A feltűnő kiegészítők is remek figyelemelterelők, és nem csak a hangsúlyos bizsuk tartoznak ide, hanem pl. a kalapok, a színes, csillogó cipők, szandálok. Utóbbiakból érdemes magas sarkút, vagy magasított talpút választanod, hiszen ezzel az egyszerű praktikával ugyancsak karcsúsíthatsz a megjelenéseden. 

 

1. bonprix.hu, 2. Bershka, 3. aboutyou.hu (háttérkép: Hollanddesign/pixabay.com)

Trükkös könnyed kabátok

Igaz, hogy nyár van, de ebből az évszakból sem hiányozhatnak a vékonyka kabátok, kardigánok, amik nem csak a hűvösebb napokon nélkülözhetetlenek. Előnyös viseletet jelentenek akkor is, ha egy kis felesleggel küzdesz. Egy jól megválasztott kiskabát segítségével optikailag rengeteget karcsúsíthatsz a megjelenéseden.

Csípőtájéki felesleg esetén csodákat tehet egy-egy derékban megköthető, vagy akár csak derékban húzott kardigán, blézer: előnyös hossz lehet a rövidített változat, de a hosszítottal is érdemes egy próbát tenned.

Idén nagyon divatosak a kimonók, és nem csak a hálószobában, vagy éppen a strandon, hanem az utcán is sőt, megjelentek a bokáig érő, nagyon feltűnő változatok egyaránt. Ezekből bátran választhatod a mintás, élénk színű darabokat, hiszen csodálatosan vezetik a pillantást, ráadásul éppen a számodra kívánatos helyre. 

 

1. bonprix.hu, 2. Sinsay, 3. Orsay (háttérkép: Hollanddesign/pixabay.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást