5 trendi alternatíva éjjeliszekrény helyett

5 trendi alternatíva éjjeliszekrény helyett

Címlap / Otthon / Dekor / 5 trendi alternatíva éjjeliszekrény helyett

Ha akkora a hálód, mint egy cipősdoboz, vagy csak unod a hagyományos éjjeliszekrényeket és valami egyedibbre vágysz, rengeteg jópofa ötlet van, amivel kiválthatod. Valakinek elég egyetlen polc, mert csak a telefonját és a lámpáját tartja az éjjeliszekrényen, míg másoknak három fiók sem elég, mert szemüveget, egy pohár vizet, egy halom könyvet, laptopot, arckrémeket, növényeket és dekorációs elemeket halmoznak az ágyuk mellé. Fontos, hogy mielőtt kiválasztod, melyik alternatív megoldás tetszik a legjobban éjjeliszekrény helyett, felmérd, hogy az életviteledhez megfelelő és elég praktikus lesz-e. Nézzük, mi az az öt trendi alternatíva, amit a szokásos éjjeliszekrény helyett alkalmazhatunk.

Rejtsd a falba!

Ha nem szereted porszívózáskor kerülgetni az éjjeliszekrényt, vagy csak elrejtenéd szem elől az egészet, akkor a falba rejtett megoldást neked találták ki.

Nem kell túl nagy mélyedést vésni a falba, hiszen polcokat is betehetsz, amiken elférnek apróbb tárgyak.

A mélyedés tetejébe spot lámpát is tehetsz, így mér külön éjjeli lámpára sem lesz szükséged.

A falba rejtett éjjeliszekrény mindig exkluzív és elegáns hatást kelt.

 

Egy polc is elég lehet

Egy másik – meglehetősen minimalista – ötlet, ami bizonyítja, hogy a polcok minden helységben a barátaink.

Színét és stílusát a hálószoba stílusához igazíthatod, csak arra kell vigyáznod, hogyha az ágytámla széles, nehogy túl nagyot kelljen nyújtózkodnod a polcig.

Minél kevesebb bútor foglalja helyet a szobában, annál nagyobbnak tűnik a helység alapterülete, ezért a polc egy felettébb helytakarékos megoldás, ami – ahogy a kép is bizonyítja – nem feltétlenül kelt olcsó hatást.

 

Párkány. Miért is ne?

Ha a fal elé építesz egy arasznyi részt, akkor az ágytámlaként és lerakópolcként is remekül funkcionál.

Az építmény arra is jó, hogy elrejtse a vezetékeket, illetve tárolóhelyet is kialakíthatsz benne.

Ha azt akarod, hogy belesimuljon a helységbe, akkor fesd olyan színűre, mint a fal, de úgy is jól, mutat, ha direkt kihangsúlyozod egy eltérő árnyalattal.

Csak pár centit vesz el a térből, de a tetejét és a belsejét is maximálisan kihasználhatod, így valójában csak nyersz vele.

 

Dobozold be

Talán a legegyszerűbb, mégis ötletes megoldás, ha fogsz egy dobozt, oldalára fordítod és kész is a tárolóval ellátott, modern éjjeliszekrény.

Választhatsz fém- vagy fadobozt, illetve ha elég stabil, akkor a rattan vagy karton is megteszi, a lényeg, hogy anyaga illeszkedjen a helység hangulatába.

A doboz a falra helyezve is jól funkcionál és nem utolsósorban remekül mutat, felrakása pedig pofonegyszerű, hiszen mindössze pár csavarral már stabilan rögzíthetjük.

 

Nevezd ki éjjeliszekrénynek a komódot!

Ha a hálószoba kicsi és nincs hely túl sok bútornak, akkor egy komód kettős feladatot is elláthat: a fiókjaiban ruhákat tárolhatsz, a tetejét pedig éjjeliszekrényként használgatod.

A kis lakásokban előnyös és helytakarékos megoldás, ha egy bútordarab multifunkciós, amire az éjjeliszekrényként használt komód egy eklatáns példa.

Ha idővel a bútordarab stílusán szeretnél változtatni, akkor elég lecserélni a fogantyúit és már meg is újult a komód megjelenése.

 

Könyvkupac

Ha szeretsz olvasni, de nincs hova tenned a könyveidet, használd őket nyugodtan éjjeliszekrényként!

Így mindig kéznél vannak, szépen dekorálják a szobát és közben hasznos funkciót is betöltenek.

Ha egy szék alá teszed őket az ágyad mellett, még ruhafogasod is lesz a szák támlájának köszönhetően.

A kis helységeknél mindig jó trükk, ha a tárgyak több feladatot is ellátnak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást