Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt 3 tojás csipet só 3 dl tej szénsavas ásványvíz ½ sütőpor olaj a sütéshez 30-40 dkg csirkemellfilé grill fűszer keverék az öntethez: 2-2 kanál ketchup és majonéz keveréke zöldségek ízlés szerint: jégsaláta, retek, lilahagyma, paradicsom, uborka reszelt sajt Elkészítés: A kukoricalisztből, tojásból, tejből, sóból, sütőporból a szükséges mennyiségű szénsavas ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Egy merőkanálnyi masszából egy kukoricás lepényt sütünk olajozott serpenyőben. Így készítjük el a többit is. A csirkemellet 2×3 cm-es darabkákra vágjuk, fűszerezzük, majd megsütjük. A zöldségeket felaprítjuk. Az öntetet kikeverjük. A majonéz és ketchup mennyiségét ízlés szerint növelhetjük. A sajtot lereszeljük. A tortillákat megkenjük a szósszal, megrakjuk zöldségekkel, hússal, majd reszelt sajttal megszórjuk. Óvatosan föltekerjük. További salátával, sült krumplival fogyasztjuk.
Tortillatekercs csirkemellel házilag
Címlap / Életmód / Receptek / Tortillatekercs csirkemellel házilag
Ezt a palacsintaszerű, kiválóan tölthető kukoricalisztes lepényt én kísérleteztem ki így.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a mexikói konyha szerelmese. Csípős ketchuppal is dolgozhatunk.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!