Tortillatekercs csirkemellel házilag

Tortillatekercs csirkemellel házilag

Címlap / Életmód / Receptek / Tortillatekercs csirkemellel házilag

Ezt a palacsintaszerű, kiválóan tölthető kukoricalisztes lepényt én kísérleteztem ki így.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a mexikói konyha szerelmese. Csípős ketchuppal is dolgozhatunk.

Hozzávalók:   20 dkg kukoricaliszt 3 tojás csipet só 3 dl tej szénsavas ásványvíz ½  sütőpor olaj a sütéshez 30-40 dkg csirkemellfilé grill fűszer keverék az öntethez: 2-2 kanál ketchup és majonéz keveréke zöldségek ízlés szerint: jégsaláta, retek, lilahagyma, paradicsom, uborka reszelt sajt   Elkészítés:   A kukoricalisztből, tojásból, tejből, sóból, sütőporból a szükséges mennyiségű szénsavas ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Egy merőkanálnyi masszából egy kukoricás lepényt sütünk olajozott serpenyőben. Így készítjük el a többit is.   A csirkemellet 2×3 cm-es darabkákra vágjuk, fűszerezzük, majd megsütjük.   A zöldségeket felaprítjuk.   Az öntetet kikeverjük. A majonéz és ketchup mennyiségét ízlés szerint növelhetjük. A sajtot lereszeljük.   A tortillákat megkenjük a szósszal, megrakjuk zöldségekkel, hússal, majd reszelt sajttal megszórjuk. Óvatosan föltekerjük.   További salátával, sült krumplival fogyasztjuk.
 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!