Kevés hozzávalót tartalmazó, finom és laktató étel a tortilla, ezúttal krumplival és tojással.
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 2 teáskanál só
- 6 tojás
- 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit, mosd meg, és vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevíts fel 1 dl olajat. Tedd bele a krumplit, és süsd körülbelül 15 percig, közben gyakran fordítsd meg. Vigyázz, nehogy megégjen. Szedd ki a krumplikarikákat, és szárítgasd egy kicsit konyhai törlőpapíron.
Egy tálban verd fel a tojásokat, és sózd meg. Keverd a sült krumplihoz, és süsd pár percig. A maradék olajat egy serpenyőben, magas hőfokon hevítsd fel. Öntsd bele a masszát, és közepes hőfokon süsd meg. Kanál segítségével válaszd le a tortillát a serpenyő oldaláról, és finoman rázogasd meg a serpenyőt, hogy a tartalma teljesen leváljon a belsejéről, de még egyben maradjon.
Amikor az alja aranybarna színt kap, tegyél tányért a serpenyő tetejére, majd óvatosan fordítsd meg, hogy a tortilla rácsússzon a tányérra. Boríts rá egy másik tányért, és csúsztasd bele a serpenyőbe, hogy most a másik oldala süljön aranybarnára. Vágd fel cikkelyekre. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.