5 történés az életedben, amit soha ne bánj meg!

5 történés az életedben, amit soha ne bánj meg!

Címlap / Életmód / Egészség / 5 történés az életedben, amit soha ne bánj meg!

Feltesszük neked a nagy kérdést, mi az, amit igazán megbántál az életedben? Hagyunk időt, gondolkozz el, esetleg írd is le magadnak. Most pedig vegyél egy piros tollat a kezedbe és képzeletben, vagy papíron húzd ki ezeket a sorokat. Ugyanis ezek mind leckék voltak az élettől, neked. Megbánás helyett inkább gondolj ezekre tapasztalatként és ezután is próbáld így szemlélni életed történéseit.

Egy rossz munkahely

Nagyon sok embertől hallom, hogy „Életem legrosszabb döntése, hogy ott dolgoztam…” és társai, pedig azt elfelejtik, hogy akkor és ott, bizony pontosan ott kellett dolgozniuk. Máskülönben nem lennének azok, akik.

Mivel munkahelyünkön éljük életünk meghatározó részét, ezért nagyon fontos, hogy miként választasz. De honnan is tudhatnád, hogy mit tartogat egy új hely, ha bele sem vágsz?

Ebbe pedig beletartozik az esetleges csalódás is. Ez nem kudarc, csak tanulás! Egy munkahely rengeteg tapasztalatot ad, de nem csak szakmailag, hanem emberileg is.

Elvesztegetett bizalom

Szörnyű érzés azzal szembesülni, hogy eljátszották a bizalmadat és kihasználtak.

Ilyenkor általában az első reakció az, hogy bezárkózol, falakat húzol magad köré és megállapítod, hogy na ezért nem érdemes senkinek bizalmat szavaznod.

Ez pedig egy nagyon rossz hozzáállás, ugyanis boldogtalansághoz vezet.

Egy emberben kell színtisztán megbíznod és az te magad vagy! Mindenki mást kezelj úgy, hogy befogadod őket az életedbe, de ne támassz senkivel szemben elvárásokat.

Egy „rossz” párkapcsolat

Mindenkinek mást jelent a „rossz” jelző, abban viszont egyetérthetünk, hogy rengeteg nő kitörölne az életéből egy-egy rosszul elsült párkapcsolatot.

De te ne tedd! Furcsán hangozhat, de ez a rossz is kellett a te életedbe.

Lehet, hogy a rossz a te életedben tényleg nagyon rosszat takar és jelenleg nem érted, hogy miért is kellhetett neked valami, ami ennyire negatív irányba befolyásolta az életedet, de higgy nekünk, kellett!

Gondold csak végig, hogy mennyivel erősebb vagy most, mint a kapcsolatotok előtt.

Lehet, hogy csupán arra volt jó, hogy tudd, mit akarsz és, hogy mire van szükséged valójában, de már ez is egy nagy tanulópénz, amiből csak tovább építkezhetsz.

Elmúlt barátságok

Sajnos el kell fogadnunk a tényt, hogy semmi sem tart örökké. Igaz ez az emberi kapcsolatokra is. Barátságok köttetnek és szakadnak szét, te pedig csak annyit tehetsz, hogy ezt elfogadod ezt a tényt.

Nem kell megbánnod, hogy megismertél, majd megszerettél valakit, akivel aztán eltávolodtatok egymástól, hiszen ez teljesen normális.

Igen, normális! Ez azt bizonyítja, hogy folyamatosan változol, ahogy körülötted mindenki.

Változik a világnézeted, az igényeid és valóban megeshet, hogy ez olykor barátságok végét jelenti. Viszont soha ne feledkezz meg arról, hogy ezzel együtt megérkeznek az új barátok is az életedbe.

Elszalasztott lehetőségek

„Ó, bárcsak elég bátor lettem volna belevágni ebbe, vagy abba…” Ismerős? Szeretnénk megnyugtatni, hogy az emberek többsége biztosan megbánta már élete során, hogy elmulasztott valamilyen lehetőséget, ami akár az jövőjét is más irányba terelhette volna.

Bánkódni emiatt? Felesleges! Mi történik akkor, ha naphosszat csak az elmulasztott lehetőségeken agyalsz?

Elmegy melletted az élet és mire észbe kapsz, azt veszed észre, hogy újabb lehetőségeket szalasztottál el, tudtodon kívül.

Ne pazarolj több időt a megbánásra, mert ezzel csak magadat hátráltatod. Fogd fel úgy, hogy minden jó és rossz érted történik és nem ellened. Ha megváltoztatod a szemléletmódodat, akkor soha többé nem kell semmit megbánnod majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást