A tökéletes zuhanykabin nyomában

A tökéletes zuhanykabin nyomában

Címlap / Otthon / Dekor / A tökéletes zuhanykabin nyomában

Gyakori az is, hogy a kádat rendszerint zuhanyzásra, és csak alkalmanként relaxáló fürdésre használjuk, hiszen a rohanós hétköznapokban, családban egyetlen fürdőszoba esetén nem is maradna idő másra. Ráadásul a zuhanyzás jót tesz, felpezsdít, és ugyanúgy megtisztít, mint a kádban fürdés. A választék óriási, számos típusból választhatod ki a neked tetsző megoldást. Cikkünk ehhez kíván segítséget nyújtani.

Gyors zuhanyzás

A modern ember számára a napi tisztálkodási rutin része általában a zuhanyzás, amire tökéletes megoldást jelentenek az otthonokban a különféle zuhanykabinok. A megfelelő típus kiválasztása előtt jó néhány szempontot kell mérlegelni, hogy igazán kényelmesen és kielégítően tudjál zuhanyozni.

Amennyiben azt sem tudod, hol kezdd, nem tudod, mi szerint válassz zuhanykabint, ez a rövid útmutató neked szól. Megismerheted a zuhanyok főbb típusait, így eljuthatsz ahhoz, amelyik a legjobban illik az fürdőszobádba, a szokásaidhoz.

A zuhanyzó felépítése

Egy zuhanyzónak a fő részei, a zuhanyfej, a csaptelep, a zuhanycső, a kézizuhany mind össze vannak kapcsolva, így egy teljes egységet alkotnak. Az egyebek, mint a lefolyók és a szelepek mind a zuhanyzó hatékony működését szolgálják. 

A különböző formájú kézi vagy rögzített zuhanyfejek a zuhanyzó leglátványosabb részei közé tartoznak, és a vízsugár terítéséért felelnek. Ma már színterápiás és vezérelhető erősségű vízsugarat kibocsátó zuhanyfejek közül is választhatsz, ha kényeztetni szeretnéd magadat felfrissülés közben. 

Hogyan válasszuk ki a legjobb zuhanykabint?

Az elsődleges szempont a rendelkezésre álló hely és az egyes típusok helyigénye. Kis fürdőkben a tér optimális kihasználására kell törekedni, nagyobb fürdőszoba esetén azonban szabadon választható bármely neked tetsző típus, igényeid szerint egy- vagy akár kétszemélyes zuhanyzót is választhatsz.

A zuhanykabin formája is meghatározó. A mutatós, íves megoldások kisebb fürdőszobákban is jók lehetnek, a szögletesek kényelmesebb mosakodást tesznek lehetővé, ráadásul számtalan variációból választhatsz, változatos, keretes vagy keret nélküli verziókból. Többféle ajtótípus közül válogathatsz – a tolóajtós vagy ajtó nélküli verziók jobb helykihasználást tesznek lehetővé.

A kabin anyaga, színe az ízlés és a pénztárca függvénye. A biztonsági üveggel ellátott zuhanykabinok dekoratívak, elegánsak és könnyebben tisztíthatóak, míg a plexibetétes ajtókkal, oldalfallal rendelkező darabok költségtakarékosak.

Speciális, egyedi igényekre is találhatsz megoldásokat a készen kapható típusok között is, de a rendelkezésre álló hely és az igényeid alapján méretre is elkészíttetheted. Annak érdekében, hogy egy hosszú, kemény nap után igazán felfrissülhess, megtisztulhass, szükséged lesz egy nagyszerű zuhanyzóra!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást