A rántott csirke az egyik legkönnyebben elkészíthető ebéd vagy vacsora. Gyors, laktató, finom, ráadásul szinte bármilyen körettel tálalhatjuk a rizstől a salátán át egészen a sült burgonyáig, de egy jó milánói csirkemell is remek opció lehet. A panírozás és a sütés megfelelő technikájának elsajátítása mégis bonyodalmakat okozhat. Ha pedig a panír leesik, közel sem lesz olyan ínycsiklandó a végeredmény. De miért van ez így, és mit tehetsz ellene? Bármilyen egyszerű receptből dolgozol - legyen az egy sörtészta, vagy a klasszikus, háromlépcsős rendszer a liszttel, a tojással és a morzsával - pillanatok alatt elkövethetsz olyan hibákat, amelyek miatt aztán nemcsak a rántott hús ropogóssága, de az ízélmény és a gusztusos tálalás lehetősége is odaveszik. Hogy ezt elkerüld, csak néhány egyszerű hibát kell észrevenned, és amint azokat korrigálod, máris isteni rántott csirkét fogsz sütni.
2/5 Nem rázod le a lisztet
Mindig ügyelj arra, hogy a felesleges lisztet eltávolítsd a csirkéről. Az extra liszt ugyanis egy plusz bevonatot képez, ami megakadályozza, hogy a tojáskeverék rátapadjon a csirkére, ami végső soron ahhoz vezet, hogy a panír nem tapad megfelelően a húshoz. Ha viszont ropogós és ízletes csirkehúst szeretnél enni, akkor már a panírozás első lépésénél is ébernek kell lenned, és le kell ráznod a felesleges lisztet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!