Tökéletes lakás a fotókon is? 5 lépésben te is elsajátíthatod!

Tökéletes lakás a fotókon is? 5 lépésben te is elsajátíthatod!

Címlap / Otthon / Dekor / Tökéletes lakás a fotókon is? 5 lépésben te is elsajátíthatod!

Mindenki tökéletes lakásról álmodik. Ez valakinek egy jól átgondolt, egy-két színre és stílusra alapuló rendezett teret, valakinek pedig az ősi káoszt jelenti, amiben jól érzi magát. Hiszen jó érzés mindennap úgy hazamenni, hogy a lakásra ránézve, és már az előszobába belépve azt érzed, hogy igen, otthon vagy. Lehet, hogy sokszor az érzés megvan vagy csak épp egy kicsi plusz hiányozna hozzá, és az is előfordulhat, hogy a képek ezt egyszerűen mégsem adják vissza. Lássuk a legjobb lakberendezői trükköket a lakásod fotózásához!

Barátságos fények

Nem csak egy lakás fotózásánál, hanem általánosságban is nagyon fontosak a megfelelő fények.

Nyilvánvalóan nem lehet mindig a természetes fényekre hagyatkozni, hiszen este vagy a borús őszi és téli napokon az összes ablakot is kinyithatod, mégsem lesz elegendő fény a lakásodban.

Amikor fotózol, mindig törekedj arra, hogy a maximális természetes fény jöjjön be a lakásodba, amit leginkább kora reggel vagy kora délután kapsz meg, amikor sokkal lágyabbak és barátságosabbak a fények.

A többi esetben érdemes a lámpákkal és az egyéb fényekkel is játszani, de ezekkel vigyázni kell, mert ha nem a megfelelő irányból jön a fényforrás, az csúnya árnyékot vethet a fotókon és szűkítheti a tereket!

Legyen benne élet

Ismét nem csak egy lakás fotózása esetén, hanem a mindennapokban is igaz, hogy ha egy lakás gyönyörűen berendezett, trendi és modern, de nincs benne élet, akkor mit sem ér.

Nem szívesen töltesz ott időt, valami hiányzik belőle, de nem tudod mi az. Segítünk: valószínűleg egy kis élet.

Ezt szerencsére néhány aprósággal gyorsan orvosolhatod, a fotókon jól mutat egy-két frissen szedett virág, egy, a konyhában „felejtett” snack, mindennapi használati eszközök és néhány vibráló szín.

Ha például az étkezőben vagy a nappalidban üres az asztal vagy mindig csak középen van valami asztaldísz, akkor kísérletezz azzal, hogy egy kicsit megbontod a rendet és néha kipróbálsz egy-két oda nem illő dolgot!

A tökéletes tökéletlenség

Minden lakás akkor él, akkor igazi és életszerű, ha látszik benne a mindennapi mozgás. A reggeli készülődés, a lassú, álmos hétvégi reggelik és a rohanó hétköznapok vagy az épp lelassuló esték. Hogy értjük?

Egy fotó nem mindig akkor szép, ha minden párhuzamos, egyenes és rendezett rajta, sőt! Néha épp az segít rajta, hogy egy picit esetlen, egy kicsit aszimmetrikus és egy kicsit befejezetlen.

Egy étkezőt vagy egy konyhát sokkal inkább a magadénak érzel, ha egy félbehagyott reggeli színterét látod rajta, hiszen így rögtön tudat alatt odaképzeled magad, ahogy te is kened a pirítóst és a lekvárok közül válogatsz, nem igaz?

Egy kis zöld, vagy épp egy nagy?

Minden lakásba kell egy kis élő zöld, ez nem vitás. Azonban a nagyobb tereknek és a kihasználatlan területeknek nagyon jót tesz, ha nem mindig kicsiben gondolkozol, hanem bevállalsz valami igazán ütőset.

Gondolunk itt egy emberméretű zöld növényre a nappalid vagy az étkeződ egyik sarkába, amit egy helyes, a lakás stílusához illő kaspóban helyezel el.

A fotókon biztosan nagyon sikkesnek és trendinek fog tűnni tőle a lakásod, és ha néhány nap alatt megszokod, akkor a hétköznapokban is imádni fogod!

Különböző árnyalatok és formák

Amikor egy konkrét helyiséget fotózol, mindig legyen a szemed előtt, hogy mit akarsz belőle megmutatni. Szeretnéd, hogy a teljes szoba köszönjön vissza a képen vagy inkább a kisebb részletekre, a finomságokra szeretnéd felhívni a figyelmet?

Ha általánosságban nézzük, akkor mindig a kis részletek és apró mozzanatok azok, amik kiadják az egészet és tökéletessé varázsolják az összhatást, ezért ha minket kérdezel, akkor haladj a kicsitől a nagy felé.

Választhatsz teljesen különböző, elsőre egymáshoz egyáltalán nem illő hármas kompozíciókat az asztalra, egy színvilágú vagy azonos stílusú kiegészítőket szobánként vagy eltérő színvariációkat a szerint, hogy épp melyik falon vagy melyik helyiségben szeretnél különböző hangulatokat vagy érzéseket kialakítani.

Ennyi az egész!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást